In Schouwburg Amstelveen geven zondag 12 maart (20.00 uur) zestig uit Oekraïne gevluchte dansers, The United Ukrainian Ballet Company vormend, de première van hun balletvoorstelling Dancing in Defiance.

Zij zijn hun thuisland ontvlucht na het uitbreken van de oorlog.

 Ballet Stichting

Elke danser heeft zijn eigen verhaal over hoe hij of zij de veiligheid bereikte om zich bij het gezelschap aan te sluiten, dat gevestigd is in Den Haag. Het gezelschap is onderdeel van de United Ukrainian Ballet Foundation, dat in Nederlands is opgericht door prima ballerina Igone de Jongh en Senf Theaterpartners om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden.

 Oorlog

De voorastelling staat stil bij de oorlog die al bijna een jaar woedt in Oekraïne. De Triple Bill bevat werk van de toonaangevende choreografen van dit moment: Alexei Ratmansky, Jiří Kylián, Sol Léon en Paul Lightfoot. De balletten passen elk op hun eigen manier bij het gezelschap. Alexei Ratmansky’s Wartime Elegy is zijn persoonlijke antwoord op de oorlog. De voorstellingen van Kylián, Léon en Lightfoot zijn een gebaar vanuit de Nederlandse danswereld om het Oekraïense gezelschap van gevluchte dansers een warm welkom te heten.

Partner
Schouwburg Amstelveen biedt als vaste partner van Senf Theaterpartners het theater aan en toont met trots de première van Dancing in Defiance. Eerder in het seizoen steunde schouwburg via een actie al een theater in Oekraïne. “We vinden het belangrijk om onze maatschappelijk culturele verantwoordelijkheid te nemen, ook voor de Oekraïense gemeenschap”, zegt Quirine Muntz, Hoofd Marketing van het theater. “We hopen dat veel Amstelveners die in contact zijn met Oekraïeners naar de voorstelling komen zodat de première ook een ontmoetingspunt wordt voor en met de dansers.”

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.schouwburgamstelveen.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.