Omdat mantelzorgers, zeker in een tijd van personeelsschaarste, volgens de gemeente onmisbaar zijn, stuurt zij hen op de Dag van de Dag van de Mantelzorg (10 november) een cadeaukaart als blijk van waardering. Althans als zij ingeschreven staan bij de organisatie Mantelzorg & Meer.

Ook kunnen zij zich weer inschrijven voor diverse activiteiten in de tweede week van november, als zij tenminste niet moeten werken of (mantel)zorgen.

Dementie

Wethouder Marijn van Ballegooijen van Zorg vindt mantelzorgers heel belangrijk, omdat zij veel hulp bieden aan naasten met een ziekte of beperking. “Bijvoorbeeld een ouder met dementie, een kind met autisme of een partner met Parkinson”, zegt hij. “Bij dit langdurig en intensief zorgen voor een ander komt heel wat kijken. De gemeente wil hen daarom samen met Mantelzorg & Meer graag in het zonnetje zetten. We organiseren hier dan ook geen dag, maar eigenlijk een Week van de Mantelzorg.”

Aanmelding

Mantelzorgers die al bekend zijn bij Mantelzorg & Meer krijgen de cadeaukaart automatisch toegestuurd en hoeven hier niets voor te doen. Maar niet alle mantelzorgers in Amstelveen staan daar ingeschreven. Wie daaronder valt kan zich tot en met 15 december aanmelden via info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl/mantelzorg/aanmelden. Degenen die dat doen ontvangen dan later dit jaar ook een cadeaukaart. Zij zich ook aanmelden voor de Week van de Mantelzorg wel aanmelden, maar dan moeten zij zich voor vrijdag 26 oktober (17.00 uur) melden. Die week wordt namelijk gehouden van 7 t/m 12 november en daarin organiseert Mantelzorg & Meer diverse activiteiten en workshops voor mantelzorgers. De mantelzorgers die al bij Mantelzorg & Meer zijn ingeschreven, hebben hierover al eerder bericht gehad. De meeste diensten van Mantelzorg & Meer zijn, dankzij subsidie van de gemeente, gratis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.