Tot en met begin november is er buiten de spits regelmatig een rijstrook op de Burgemeester A. Colijnweg afgesloten om tijdelijke rijstroken (bypass) aan de zuidkant van de A9 aan te leggen. Het verkeer wordt door een verkeersregelaar om en om over de weg geleid. De verkeershinder is hierdoor naar verwachting beperkt. Deze bypass is nodig om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging.

Hiervoor worden de bruggen van de A9, over de Sierkade en Bleekerskade, uitgebreid. Naast de bestaande bruggen komen extra tijdelijke bruggen. De Bleekerskade is afgesloten van maandag 26 september tot en met vrijdag 30 september. De rest vanhet vele werk aan de weg, dat verkeershinder zal veroorzaken, ziet er als volgt uit.

Voet- en fietspaden Oranjebaan 

Tot en met vrijdag 23 december zijn voetpaden en fietspaden langs de Oranjebaan (Noordzijde) tussen de Olympiadelaan en Beneluxbaan volledig afgesloten. (Brom)fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Olympiadelaan – Marathonlaan – Camera Obscuralaan, of via Klaasje Zevenster – Camera Obscuralaan – Traviatastraat.

Tegelijkertijd vervalt de bushalte (bus 171) aan de noordzijde Oranjebaan gedurende de gehele uitvoeringsperiode. Er worden verkeersregelaars ingezet om in- en uitvoegend bouwverkeer te begeleiden.

Dr. Willem Dreesweg

Tot en met vrijdag 14 oktober is de Dr. Willem Dreesweg tussen de Gondel en aansluiting Brink afgesloten voor het verkeer. Verkeer wordt tijdens de gehele periode omgeleid via de Bovenkerkerweg–Beneluxbaan en Gondel. Verkeer vanuit de wijken wordt door middel van bebording de wijk uit geleid.

Afsluiting Schipholdijk

Tot en met eind december 2024  is de Schipholdijk ter hoogte van de onderdoorgang A9 afgesloten voor het verkeer. Gemotoriseerd verkeer (bewoners woonarken) wordt omgeleid via de Nieuwe Meerlaan en het fietspad ten noorden van het beheerskantoor van het Amsterdamse Bos. (Snor)fietsers en voetgangers worden via dezelfde routes omgeleid.

In de Nieuwe Meerlaan zelf worden maatregelen getroffen om (snor)fietsers veilig te laten passeren over de hoofdrijbaan.

Afsluiting A9

In de nacht van zaterdag 24 september 22.00 uur tot en met zondag 25 september 05.00 uur zijn er op en rond de A9 verschillende werkzaamheden. Zo is de A9 vanaf knooppunt Holendrecht tot en met het Stadshart deze nacht afgesloten in verband met het vervangen van een signaleringsportaal. Tegelijkertijd worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Verkeer vanaf Holendrecht wordt omgeleid via de A2 en A10 of via de A2 en N522. Omdat de toerit richting Badhoevedorp bij de Burgemeester Boerslaan ook is afgesloten, wordt verkeer in Amstelveen omgeleid via de Oranjebaan en Mr. G. Groen van Prinstererlaan naar toerit 5 (Stadshart). In deze nacht is ook de toerit vanaf het

Stadshart richting Holendrechttussen 23.00 en 05.00 uur afgesloten in verband met onderhoud. Verkeer vanuit Amstelveen wordt omgeleid via de A9 richting Badhoevedorp en af- en toerit A9-6 Aalsmeer.

Groen van Prinstererlaan

Van maandag 26 september t/m vrijdag 30 september worden kabels en leidingen aangebracht in de Groen van Prinstererlaan tussen de Rembrandtweg en Keizer Karelweg. Tijdens de werkzaamheden worden fiets- en voetpaden afgezet. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen via een afgezette rijstrook op de rijbaan passeren. Verkeersregelaars begeleiden het autoverkeer om de afzetting heen.

Burgemeester Rijnderslaan

Op donderdag 22 september wordt een hijskraan opgesteld op het voet- en fietspad en een gedeelte van de rijbaan. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer om het werkvak heen.

Hollandse Dijk/Oude Bovenkerkerweg

in de week van maandag 26 tot en met vrijdag 30 september worden herstelwerkzaamheden verricht. Door de droogte van de afgelopen maanden is er veel schade aan de wegen ontstaan.

Handweg 

Op maandag 26 september wordt het asfalt op de Handweg onderzocht.  Tijdens de werkzaamheden wordt een rijstrook afgezet voor het verkeer. De verkeerslichten op de kruising Handweg – Keizer Karelweg tijdens gedurende de werkzaamheden uitgeschakeld. Verkeersregelaars regelen het verkeer op de kruising. Omdat de Handweg een drukke verkeersroute is, worden de werkzaamheden uitsluitend buiten de spits tussen 09:00 uur en 15:00 uur uitgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.