Omdat ik in Amstelveen woon, leek mij deze column uit de Bloemenkrant ook in aanmerking komen voor plaatsing op amstelveenblog.nl. Op een steenworp afstand, in Aalsmeer, ligt trouwens een vestiging van FloraHolland

In stappen gaat het, in de hoop dat het niemand opvalt. Ik moest aan de gemeente waarin ik woon denken. Zelden is daar zoveel achter gesloten deuren beslist als sinds de invoering van het geheel nieuwe woord ‘transparantie’. Daarover wordt nu veel gepraat, maar het is niet de bedoeling dat die openheid ooit van theorie over gaat naar praktijk.

Daar dacht ik aan tijdens de Dag van de Coöperatie van Royal FloraHolland. Eerst kwam daar de ledenraad, zodat niet meer alle leden hun zegje konden doen. Nou ja, ze kunnen wel tegenwoordig praten met de raad op zogeheten ledensessies. Maar wat die raad er precies mee doet, weet niemand precies, want die vergaderingen zijn geheim.
Nu is er dus de Dag van de Coöperatie. Maar in tegensteling tot de situatie bij de vroegere ledenvergaderingen, zijn media daar niet welkom. Persoonlijk had ik mij wel aangemeld, maar ik werd ‘s morgens door RFH gebeld. Men had mij kennelijk tussen alle aanmeldingen uit gevist en het telefoontje hield in, dat ik niet bij de ledenconversatie mocht zijn. Achter in de middag pas, als de gesprekken tussen ledenraad en leden voorbij waren.
“Maar vroeger waren er toch ledenvergaderingen, waar de media welkom was”, probeerde ik. Ja, dat was vroeger, waarschijnlijk voor de tijd van de bellende medewerkster. In de tijd dat alle leden bij alle veilingen mee mochten praten en de media alom werden toegelaten.

Ik herinner mij nog, hoe ook die bij de ingang van de CAV en Bloemenlust geld in hun handen kregen als aanwezigheidspremie. Ach ja, lang geleden. Das war einmal.

Johan Th. Bos
Johan Th. Bos, redacteur van de Bloemenkrant, geeft in zijn columns zijn mening over de sierteelt.

1 REACTIE

  1. Ach Johan, iemand heeft mij eens verteld dat alles wat volgt na het woord transparantie gelul van een dronken aardbei is. Dus houd die er maar in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.