Op het nationale plein, de Dam in Amsterdam, werd laatst tijdens een demonstratie van de pro-abortus beweging een Bijbel verbrand. Het was nauwelijks nieuws, maar ik vroeg mij wel af wat gebeurd zou zijn als het een Koran was geweest. In elk geval zou een actie van geradicaliseerde woedende islamieten het gevolg geweest en mogelijk ook vragen in de Tweede Kamer. Politieke partijen die inclusie benaderen vinden dat verbranden van de Koran ook niet kan en dat met name de islam en LHBTIQ-gemeenschap niets in de weg mag worden gelegd. Ik ben het daar mee eens, maar constateer dat iedereen wel gelijk is in dit land, maar kennelijk zijn sommige groepen meer gelijk dan anderen.

Joden worden blijkbaar ook gediscrimineerd. Het is trouwens bijna gewoon en politiek correct om Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten, apartheid te verwijten en niet te begrijpen dat de natie soms optreedt tegen honderden raketten die Hamas er op laat neerdalen, overigens tot ergernis van Amstelvener Ronnie Naftaniël, de voormalige directeur van het CIDI. Die was destijds ook voorzitter van de lokale PvdA. Maar dat is lang geleden.

Hoofddoek

Ik kom er op omdat nu diverse raadsleden in Amstelveen een hoofddoek dragen, daarmee getuigend van hun islamitische achtergrond. Voordat ik wordt beschuldigd van pro-Wilders sympathieën, wil ik graag dat men begrijpt dat elke partij in de politieke arena mij even lief is. Trouwens, er zijn na  de verkiezingen toch geen verschillende visies in te ontdekken, want alle fracties stemmen voor 95%, onder het motto dat men het in de gemeenteraad ‘samen’ moet doen, met de voorstellen van B&W en dus de coalitie mee. Soms vraag ik mij wel eens af waarom er dan twaalf (!) verschillende fracties nodig zijn. Maar goed, ik zal wel te dom zijn om die hogere wiskunde te begrijpen.

Verschil

De inclusie geldt blijkbaar niet voor christenen en Joden. Men kan wel roepen dat er geen religieuze verschillen mogen worden gemaakt, maar de praktijk is anders. Het is bijvoorbeeld niet aan de politiek, maar aan de ondernemers te danken dat in het grote winkelcentrum op zondag de winkels pas na 12 uur open zijn, waarschijnlijk tot ergernis van D66, de partij die de laatste jaren een 24-uurs economie voorstaat.

Nu ik het toch over religie heb, moet mij bijvoorbeeld ook van het hart dat er geen enkel islamitische actie kwam tegen het feit dat de predikant Afar Bhatti al tien jaar in Pakistan gevangen zit, zonder enige medische hulp voor zijn kwalen, wegens een vorm van Blasfemie, die nooit is bewezen. Hij zou iemand tot het christendom hebben bekeerd, die voorheen moslim was via mail berichten die nooit zijn gevonden. Recent oordeelde een rechtbank dat hij na tien jaar toch de doodstraf moet krijgen. Met zulke dingen houdt de gemeenteraad zich natuurlijk niet bezig. Die heeft het te druk met doelstellingen van de VN, gericht op duurzaamheid. Alle leden van de VN zijn het daarmee eens. Ook Pakistan. En die blasfemie? Kniesoor die daarop let…..

16 REACTIES

 1. Ja, het is natuurlijk vreselijk, al die raketten die Hamas op Israël laat neerdalen, maar laat niemand vergeten dat de verhouding dodelijke slachtoffers aan Palestijnse zijde steevast 10x hoger is dan aan Israëlische zijde. Het is al ruim 74 jaar een ongelijke strijd en dat is niet eerlijk. Onchristelijk zou je bijna zeggen.

  • U gelooft de leugen. Dat neem ik u niet kwalijk, want heel de wereld doet dat. Hoe zou het komen dat een paar antwoorden op die honderden rakketten doeltreffender zijn, terwijl zo ongeveer heel de wereld de Arabieren steunt?

 2. Is het wel eens bij beide bovenstaande heren opgekomen dat dit conflict steeds opnieuw leven wordt ingeblazen door de extremistische vleugels aan beide kanten en dat die ook nog eens worden geholpen door allerlei externe buitenlandse krachten die menen daar belang bij te hebben?

  En of raadsleden nu een hoofddoek, keppeltje , tulband, een botje door hun neus of een peniskoker, interesseert me geen bal, zo lang ze maar hun werk als raadslid maar goed doen.

  En oh ja , Johan, bepaalde kledingstukken hoeven niet eens met godsdienst te maken hebben, hoor. Mijn moeder en oma’s droegen buiten in de winter ook een hoofddoek. Gewoon omdat ze anders koude oren kregen en in 1 geval men zichtbare haren voor een volwassen vrouw onfatsoenlijk vond. En godsdienst had er niets mee te maken. Overigens zijn er in de moslim ook genoeg vrouwen die geen hoofddoek dragen. Dit even ter informatie aan de hr. Bos.

 3. Leugen? Welke leugen? Palestina, het land dat eeuwenlang op alle wereldkaarten stond, heet nu ‘bezette Westelijke Jordaanoever’ en sinds 1948 zijn 10x zoveel Palestijnen gedood dan Joden.
  Dat kunt u geen gelijke strijd noemen, zeker niet als u de wapens van beide zijden vergelijkt. De Palestijnen hebben geen leger en geen luchtmacht met Amerikaanse gevechtsvliegtuigen.

  De Joodse staat is niet alleen per definitie maar ook in de praktijk een apartheidsstaat.

  Sommige groepen zijn inderdaad meer gelijk dan anderen en u wilt dat graag zo houden.

  • Ach, het kwam omdat Israel van vier Arabische kanten werd aangevallen (4 landen, met wél legers) een dag na de VN-bepaling. Israel won die oorlog, net als alle volgende, en dat noemt men nu bezette gebieden in een land waar ook de tegenpartij die in het parlement mag zijn. In welk ander land in het Midden-Oosten is dat nog meer het geval? Hamas wil geen twee staten, maar Israel de zee in drijven. Ja, dat lukt nog niet zo….Maar ga door met uw leugen. U bent er politiek correct mee in deze wereld…

   • Hoe lang is het geleden dat de laatste oorlog is geweest Johan?
    Kun je mij vertellen wat de militaire slagkracht is van Hamas, Johan?
    Ik dacht nul, Johan.

    Hamas kan alleen wat lullige raketjes afschieten, Johan! Terreur is het wapen van de onmachtigen. Hoe vervelend dan ook.
    Israël is militair gezien het machtigste land , op misschien Turkije na , in de regio en heeft bovendien een atoombom. Dus dat gehele gedoe van Hamas van in de zee drijven is retorische gelul, dat beide kanten nu gebruikt ten eigen faveure.

    Het wordt tijd dat de hr. Johan Bos wat nieuwe argumenten verzint , want de vorige zijn wat sleets geworden. “Dat kleine volkje in een oceaan van Arabieren gaat niet meer op.”
    En dan nog iets ,Johan. Er zitten wel Palestijnen in de Knesset, maar niet uit de bezette gebieden. Dus in zoverre vormt Israël een apartheidsstaat.

    Nog even iets voor App wat bij hem ook al lang bekend is. Het begrip Palestina heeft voor 1948 nooit bestaan. Tot 1918 maakten ze eeuwen deel uit van het Ottomaanse Rijk. En niet beginnen te kletsen over de inderdaad buitenproportionele hoeveelheid Palestijnse slachtoffers. Ook Hamas voert terreur uit onder eigen gelederen. Ook Hamas stuurt kinderen naar voren om militairen net zo lang te treiteren dat een enkeling gaat schieten en die kindermoordenaars zijn ook te vinden in de Hamasburelen ,hr App.
    Nogmaals de gematigden van beide partijen moeten gewoon gaan praten.

    • Ondanks alle steun die zij zo’n beetje wereldwijd krijgen heeft Hamas geen eigen leger kunnen opbouwen. Overigens schieten Arabische staten niet te hulp, hoewel die sterke legers hadden. De vernietiging van Israel stond zowel in het Handfest van Hamas als in dat van Fatah. Sleets? Ach ja, uw argumenten (steeds dezelfde) zijn dat ook. Maar ga zo door, want u heeft de wereld mee. Bezette gebieden? Laat me niet lachen. Dan is na WO2 Nederland ook een bezet gebied. Ik wil nog steeds weten waar in het Midden Oosten dezelfde democratie heerst als in Israel. Overigens is heel deze discussie zinloos. U blijft bij de politiek correcte argumenten en ik bij de mijne.

     • Maw de gematigden van beide kanten moeten dan niet gaan praten?
      Trouwens gematigden van beide kanten worden door extreme krachten binnen eigen gelederen vermoord, want die zijn beiden uit op escalatie.

 4. De Arabische Palestijnen, de overgrote meerderheid van de bevolking van Palestina, waren niet betrOkken bij de VN-beslissing die tegen hun zin was. Logisch dat Arabische landen zich daartegen verzetten. Israël won, maar gedroeg zich daarna als een kwaadaardige overwinnaar tegenover de overwonnen, onderdrukte en gediscrimineerde Arabische bewoners die zich niet uit hun land hadden laten verjagen.

  Arabische Israëliërs hebben vertegenwoordigers in het parlement maar worden dagelijks gediscrimineerd bij simpele zaken als het aanvragen van een (ver)bouwvergunning. Over het leven op de Westoever en in Gaza zullen wij het niet hebben.

  Palestina werd door de Joden van de kaart geveegd. Voor de oorspronkelijke Arabische inwoners is er geen uitzicht op een leven in vrijheid en gelijkheid.

  • Ondanks alle steun die zij zo’n beetje wereldwijd krijgen heeft Hamas geen eigen leger kunnen opbouwen. Overigens schieten Arabische staten niet te hulp, hoewel die sterke legers hadden. De vernietiging van Israel stond zowel in het Handfest van Hamas als in dat van Fatah. Sleets? Ach ja, uw argumenten (steeds dezelfde) zijn dat ook. Maar ga zo door, want u heeft de wereld mee. Bezette gebieden? Laat me niet lachen. Dan is na WO2 Nederland ook een bezet gebied. Ik wil nog steeds weten waar in het Midden Oosten dezelfde democratie heerst als in Israel. Overigens is heel deze discussie zinloos. U blijft bij de politiek correcte argumenten en ik bij de mijne.

 5. Als de restanten van Palestina niet bezet zijn, wat doet het Israëlische leger daar dan? Uw vergelijking met NL is onzinnig. Hier is immers geen Duits bezettingsleger meer.

  Behalve bezetten en onderdrukken helpen de IDF met het inpikken van steeds meer Palestijns land.

  • Ik weet dat ik voor politiek correcten onzinnig overkom. Men gelooft nu eenmaal massaal te leugen. Overigens heeft Hamas zich een vijand van Israel getoond, vandaar. Men wil daar vrede noch twee staten. En de wereldwijde meute wandelt daarin mee.

 6. Het zou wel raar zijn als Hamas géén vijand van de racistische onderdrukker Israël was. Het Nederlandse verzet was de vijand van de Duitse bezetter. Of Hamas een verstandige politiek voert waarmee de belangen van de Palestijnen gediend zijn, is een tweede. Men wil vrijheid en autonomie of op zijn minst respect voor burger- en mensenrechten.

  • Dat is waar, Frank, maar vergeet niet onder welke omstandigheden die mensen moeten leven en werken. Ook als Hamas zich helemaal correct volgens jouw en Johans standaarden zouden gedragen, dan zouden zij toch worden onderdrukt door het racistische Israël.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.