De Japanse meesterdrummers van Yamato treden woensdag 18 mei en dag later – donderdag 19 mei – Loes Luca treden op in Schouwburg Amstelveen, beiden om 20.00 uur. De mensen van Yamato hebben de ambitie de hele wereld kennis te laten maken met hun percussiekunst in een atletisch drumspektakel. Maria Goos schreef speciaal voor Loes Luca het stuk ‘Uit het hoofd’.

De nieuwe show van de drummers heet Tenmei – Destiny. De liefhebbers weten wat dat betekent: een avond sensationeel drumvuurwerk.

Ritmes

De ritmes die vanaf het podium de zaal in geslagen worden, zorgen voor golven van energie. Voor de leden van de groep is drummen hun roeping. Ze hebben de spierkracht en het uithoudingsvermogen van een topatleet en trainen het hele jaar door.

Loes LucaHet
verhaal in het stuk dat Maria Goos voor Loes Luca schreef, gaat over kind dat met haar vader woont en ‘waar iets me is’. Haar moeder ‘die er ook niks aan kan doen’ woont bij opoe in het naoorlogse Rotterdam.

Toen het kind zes weken was, tekende haar vader een snor op haar gezicht, waar de familie erg om moest lachen. De baby dacht: oh, ze lachen. Ik word artiest. Het stuk gaat over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca. Toevallig speelt diezelfde Loes Luca een actrice die haar leven beschouwt. Zij zoekt geen antwoord op de vraag: wie ben ik? Maar ze krijgt dat antwoord toch.

Meer info & reserveren: www.schouwburgamstelveen.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.