Op de internationale dag tegen discriminatie en racisme hebben het Meldpunt Discriminatie regio Amsterdam (MDRA), waar Amstelveners ook met hun klacht terecht kunnen, een campagne gelanceerd om meer bekendheid te krijgen. Anoniem melden kan daar ook.

Volgens wethouder Floor Gordon neemt discriminatie onder Amstelveners toe. “Daarom is het belangrijk dat onze inwoners weten waar ze ervaringen met discriminatie of uitsluiting kunnen melden.” Ze denkt dat daardoor de bewustwording voor het onderwerp groter en discriminatie aangepakt wordt.

 Serieus

Het regionale meldpunt staat dus open iedereen die een klacht heeft over (vermeende) discriminatie en racisme. ‘Inwoners die zich gediscrimineerd voelen of zien dat dat iemand anders dat overkomt, kunnen dat melden bij het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam’, zeg de organisatie. De medewerkers luisteren volgens haar ‘aandachtig en zoeken samen met de melder naar de beste oplossing.’ De Amstelveense wethouder Marijn van Ballegooijen (Discriminatie) zegt dat elke melding serieus wordt genomen. Hij vindt dat ook dat er meer gemeld moet worden door zowel slachtoffers als omstanders. “Hun ervaringen van discriminatie melden en tijdig hulp zoeken is belangrijk”. Het MDRA ondersteunt, biedt hulp en bemiddelt, zegt hij.

MDRA

Het MDRA is een stichting met als doel het bestrijden en voorkomen van discriminatie en het beïnvloeden van maatschappelijke processen die daaraan ten grondslag liggen. Het meldpunt werkt voor inwoners van Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Meer informatie over discriminatie in de regio Amsterdam-Amstelland is te vinden op www.mdra.nl. Contact opnemen kan via het telefoonnummer 020-6385551, via het e-mailadres discriminatie@mdra.nl en via de app Meld discriminatie Nu!

3 REACTIES

  1. Zou de lokale overheid zich niet op het punt van discriminatie ook zelf eens in de spiegel moeten kijken.
    Zo maakt zij veel aan maatschappelijke discriminatie schuldig. Zij verwaarloost bewust hele groepen uit onze maatschappij, zoals de lagere middeninkomens om maar helemaal niet te spreken over de minima/ ouderen, starters, statushouders, ouderen enz. en wel op de gebieden van wonen, soms info rechten en plichten.
    Overigens zag ik laatst een uitzending op RTVA in het kader van de verkiezingen speciaal gericht op expats, waarin geklaagd werd over discriminatie van expats door Nederlanders. Dat gebeurt inderdaad, maar men vergat er bij te vertellen dat dit omgekeerd helaas ook het geval is, zoals ik uit persoonlijke ervaringen heb mogen meemaken. Geen van beiden praat ik goed.

  2. Begin eens met discriminatie op de arbeidsmarkt. Want onder het mom van de vrije markt heeft iedere ondernemer de vrije hand om te discrimineren, want hij kiest de beste en de leukste en de lekkerste.

    En dat mag allemaal wel.

    Zolang dat allemaal mag zijn dit soort initiatieven een farce.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.