Niet alleen de organisatie Mantelzorg & Meer besteedt er aandacht aan, ook de gemeente zet tijdens de Dag van de Mantelzorg op 10 november Mantelzorgers in het zonnetje. Om haar waardering uit te drukken krijgen die een cadeaukaart. Overigens gebruikt ook die daarvoor de door haar gesubsidieerde M&M.

Er komt heel wat bij kijken als men moet gaan zorgen voor een dementerende ouder, een kind met autisme of een partner met Parkinson, weet wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn). “De gemeente zet daarom deze groep samen met Mantelzorg & Meer graag in het zonnetje.”

 Budget hoger

De gemeente heeft het budget voor mantelzorgondersteuning verhoogd, zegt hij. “Dit is nodig omdat de groep ouderen die zelfstandig thuis woont met mantelzorg van hun partner en familie steeds groter wordt.”

Mantelzorgers die al bekend zijn bij Mantelzorg & Meer krijgen de cadeaukaart automatisch toegestuurd, maar soms weet men van zorgers in Amstelveen niets af. bekend. De ‘anonieme’ mantelzorgers kunnen om ook een cadeaukaart te ontvangen zich tot en met 15 december aanmelden via info@mantelzorgenmeer.nl of via www.mantelzorgenmeer.nl/mantelzorg/aanmelden/.

Workshops
Daarnaast organiseert Mantelzorg & Meer van 8 t/m 13 november diverse activiteiten en workshops om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. De mantelzorgers die al bij Mantelzorg & Meer zijn ingeschreven, hebben hierover al eerder bericht gehad. Nieuwe aanmelders kunnen uiteraard ook deelnemen. Inschrijven voor deze activiteiten is mogelijk tot en met vrijdag 22 oktober 17.00 uur.

Mantelzorg & Meer

Als mantelzorger biedt men zorg en hulp aan naasten met een chronische ziekte of beperking. Het langdurig en intensief zorgen voor een ander, kan zwaar zijn, maar ook veel voldoening geven, zegt M&M. ‘Maar het kan ook vragen oproepen of zorgen en twijfels met zich meebrengen. De medewerkers van Mantelzorg & Meer kunnen dan ondersteunen.’  Men kan hierover en ook over de activiteiten rond de Dag van de Mantelzorg meer informatie vinden op www.mantelzorgenmeer.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.