Theaterliefhebbers staat een rijk en goed gevuld nieuw theaterseizoen te wachten in Schouwburg Amstelveen. De kaartverkoop ervoor is inmiddels gestart op www.schouwburgamstelveen.nl.

De eredivisie van het cabaret komen Richard Groenendijk, Patrick Laureij, Daniël Arends, Plien & Bianca, Marc Marie Huijbregts en Veldhuis & Kemper. Verder valt er op cabaretgebied ook veel te lachen met toppers als Dolf Jansen, Tim Fransen, Kasper van der Laan, Lebbis, Martijn Koning, Sanne Wallis de Vries en Rundfunk.

Dans

Dansliefhebbers kunnen genieten van prima ballerina Igone de Jongh, Introdans, ISH Dance Collective, de Junior Company van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater en een versie van Het Zwanenmeer van het Ballet van de opera van Tatarstan.

 Kinderen

Ook voor de kinderen is er een theaterprogramma. Juf Roos (2+) beleeft nieuwe avonturen en van Dolf Weerwolfje (6+), naar het boek van Paul van Loon, is een spannende musical gemaakt. In Space Academy Live (8+) neemt astronaut André Kuipers het publiek mee in een buitenaards avontuur, de populaire kinderhelden Ernst, Bobbie en de rest (4-8) komen met een grote Sintshow en voor de allerkleinsten is er Bumba (1+).

College

De populariteit van Theatercollege blijft onverminderd hoog. Onze man in Teheran Thomas Erdbrink geeft een persoonlijk college over Iran en China expert Ruben Terlou neemt zijn publiek mee op reis naar ‘zijn’ China. In Hoe de fuck vind ik geluk leert geluksinspirator Thijs Lindhout hoe wij in tijden van crisis toch gelukkig kunnen blijven en Maarten van Rossem analyseert maatschappelijke kwesties.

Toneel

Op toneelgebied kijkt het theater uit naar het familiedrama Festen met o.a. Han Römer, Peter Heerschop en Viggo Waas en de thrillerkomedie Hoog Spel met Nettie Blanken en Trudy Laby. De Verleiders vragen zich in Pandepaniek af wie er profiteert van de coronacrisis en Hajo Bruins schittert in de bestseller Bonita Avenue als de professor. Ook de grote gezelschappen als Het Nationale Theater, Het Zuidelijk Toneel en Mugmetdegoudentand zijn allemaal te zien in Amstelveen. Toneelgroep Maastricht speelt, met een onweerstaanbare cast met o.a. Fedja van Huêt en Anniek Pfeifer, Vrijdag van Hugo Claus.

Show

Ook in de categorie show valt er veel te genieten. Simone Kleinsma komt met een Personalityshow, de legendarische rockmusical The Rocky Horror Show waarin ‘alles mag’ met Sven Ratzke, de met 5 Tony Awards bekroonde supermusical Titanic met o.a. René van Kooten en Amélie de musical naar de wereldberoemde film.

Schouwburg Amstelveen is ook dé plek om een concert bij te wonen. Snelle zorgt voor een feestje in FF tussen ons, de Rootsriders herdenken de geboortedag van The King of Reggae in Marley 75 en de 3JS zorgen met Acoustic Christmas voor een bijzondere kerst. Hoogtepunten dit seizoen zijn de Dutch Eagles met virtuoze vertolkingen van de gouden Eagles-hits, OG3NE, Jeroen van der Boom, Frank Boeijen, ABBA the music, Top 2000 Live, Dominic Seldis en The John Lennon Songboek.

Kaarten zijn te bestellen op www.schouwburgamstelveen.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.