Drie nieuwe basisscholen komen er aan de Orion: de Cirkel, de Pioniers en de Willem Alexanderschool. Ze staan er nu eigenlijk al, maar zijn te klein en verouderd. In het najaar komen er concrete plannen op tafel en in 2026 kan de bouw gereed zijn.

De gemeente wil dus nieuwbouw. Ook het erbij gelegen buurtcentrum De Meent wordt aangepast. Totale investering naar schatting: € 21 miljoen, waarvoor de gemeenteraad nog toestemming moet geven.

Overkant

De gemeente liet in opdracht van de gemeenteraad onderzoeken wat de wensen zijn en wat er kan op de huidige locatie. Daaruit blijkt dat het terugkeren van de Cirkel en de Willem-Alexanderschool op het huidige terrein en het verplaatsen van de Pioniers naar de overzijde van de Orion, het meest wenselijk is.

Een eigentijdse school is belangrijk om goed les te krijgen en te geven, vindt onderwijswethouder Frank Berkhout. “De plannen voor scholen aan de Orion voldoen daar ruim aan. Tegelijkertijd is er rekening gehouden met een verbetering van het haal – en brengverkeer. Zodat de doorstroming in de wijk en de veiligheid voor bewoners verbetert.”

Veilig verkeer

Volgens wethouder Floor Gordon van ruimtelijke ordening kijken B&W breder naar het gebied dan de drie basisscholen. “Wij zien mogelijkheden om de verkeersveiligheid te verbeteren, meer groen te realiseren op de schoolpleinen en in het gebied, extra parkeerruimte, zorgwoningen en / of woningen. Daarover willen we in het najaar bewoners raadplegen.” Zodra de eerste plannen er zijn, kijkt de gemeente daar samen met de buurt naar. Ook mogelijkheden in het gebied en de planning komen dan aan de orde.

1 REACTIE

  1. Haal-en breng verkeer. Ligt daar ook niet een taak voor de gemeente en scholen? Kinderen tot een bepaalde afstand moeten lopend komen, dan met de fiets en dan pas eventueel met de auto. Uiteraard wordt daarin de leeftijd en de veiligheid in meegenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.