Het online Mini Congres “Jongeren die opgroeien met Zorgen” voor Professionals, onder meer georganiseerd door Mantelzorg & Meer, wordt gehouden op donderdag 3 juni (10.00 tot 12.00 uur).

Volgens de organisatie beseffen jonge mantelzorgers en hun omgeving vaak niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan anders. ‘Ook al zien deze jongeren zichzelf niet als mantelzorger, ze ondervinden de gevolgen van de zorgsituatie al op jonge leeftijd.’

Workshops

Om lokaal aandacht te besteden aan de Week van de Jonge Mantelzorger, organiseren Kwadraad, Mantelzorg & Meer en Mantelzorg De Ronde Venen het congres voor alle professionals in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Haarlemmermeer en Uithoorn.

Het programma start om 09.45 met een online inloop en wordt om 11.45 uur plenair afgesloten. Gastspreker is Sandra Vermeulen. Men kan kiezen uit de workshops:

Waarom verdient KOPP/KOV/KVBO extra specifieke aandacht? van Anouk de Gee (Trimbos);
Het belang van het informele netwerk van Sandra Vermeulen;
Ted Talks van jonge mantelzorgers zelf door JEC Haarlemmermeer;
Jonge mantelzorgers met een migratie achtergrond van Lieke Bos (MantelzorgNL).
Aanmelden voor 28 mei via info@mantelzorgenmeer.nl (met naam, organisatie en de workshop waar men aan mee wil doen; 1ste en 2e keuze).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.