Behalve de afdeling Economische Zaken van de gemeente zitten vier vertegenwoordigers van het bedrijfsleven in de adviescommissie die adviseert over de bijdragen uit het economisch stimuleringsfonds van 7,5 ton. De gemeente wil daarmee de lokale economie stimuleren, die na door de coronacrisis is beschadigd.

B&W zeggen mede op advies van de commissie tot een besluit te komen.

Voorzitter

Herman van Meel, partner bij KPMG, is onafhankelijk voorzitter van de commissie. Verder zitten er ver ondernemers uit het bedrijfsleven in, te weten namens horeca, detailhandel en ‘algemeen bedrijfsleven’.

Horecaondernemer Hans Gort (ex-voorzitter KHN Amstelland), vertegenwoordigt die sector. Namens de detailhandel zit oud-voorzitter van de Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties (VAD) Anneke van Dijk er in; zij is zelfstandig adviseur winkelvastgoed.

Het bedrijfsleven wordt verder vertegenwoordigd door oud-directeur van Kinderrijk Muriëlle van der Voort, die ook commissaris Rabobank is, en Isabella van Rooij, directeur AVB Language Group en Amstelveens Ondernemer van het Jaar 2019/2020.

De gemeente stelt er prijs op dat haar eigen afdeling Economische Zaken in de commissie geen stemrecht heeft en alleen ambtelijke ondersteuning biedt, alsmede de commissie-overleggen voorbereidt. De commissieleden worden niet onbezoldigd.

Toetsing

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) zegt blij te zijn met de vertegenwoordiging van het bedrijfsleven in de adviescommissie. “Daardoor worden initiatieven sneller door de markt aangedragen en gedragen. De adviescommissie kan ook meedenken met initiatieven die worden ingediend.” Zij ziet in de instelling van de commissie een onafhankelijke toetsing van de aanvragen. “De leden van de commissie zetten zich vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend, in voor het herstel van de Amstelveense economie. We hopen dat veel ondernemers gebruik maken van de subsidie en dat door alle gezamenlijke initiatieven de Amstelveense economie er sneller bovenop komt.”

Binnenkort verschijnt een digitaal formulier op www.amstelveen.nl/ondernemen waarmee een aanvraag ingediend kan worden. Mochten ondernemers nu al vragen willen stellen over het ondernemersfonds dan kan dat via ondernemersloket@amstelveen.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.