Volstrekt buiten mediale belangstelling (media waren niet eens uitgenodigd) heeft professional Kalian Sams een proefles bij honk- en softbalvereniging HWC gegeven als start van jeugdactiviteiten van het jongerenwerk van de gemeente. De gemeente kwam achteraf wel met een persbericht, zonder de datum van die start te noemen.  Een van haar partners is AmstelveenSport, meldt zij wel.

 Programma

Het programma ziet er als volg uit. Op dinsdag en woensdag 4 en 5 mei kunnen jongeren van 11.00 tot 14.00 en van 14.00 tot 17.00 deelnemen aan street art workshops in het Cobramuseum, Sandbergplein 1.

Verder is er kickboksen op woensdag 5 mei (16.30 – 17.30 uur) aan de Bouwerij 50, een acteerworkshop op donderdag 6 mei (12.00 – 14.30 en 15.00 – 17.30) in Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10 en zijn rugbytrainingen op de vrijdagen 7, 14,21,28 mei van 16.15 -17.30 uur aan de Sportlaan 25A.

 Start

 Bij de start, die door wethouder Frank Berkhout (jeugd) werd bijgewoond, kregen tien jongeren les in het gooien, vangen en natuurlijk keihard slaan van de honkbal, waarna een wedstrijdje werd gespeeld. Berkhout zei het lekker te vinden energie kwijt te raken door te sporten of op andere gedachten komen met kunstactiviteiten. “Dat is altijd belangrijk voor jongeren maar tijdens deze coronacrisis helemaal.”

Wie wil meedoen kan zich gratis aanmelden en reserveren via jongerenwerk@amstelveen.nl.

Foto boven: Honkbalprofessional Kalian Sams en wethouder jeugd Frank Berkhout, moedigen jongeren aan tijdens een proefles honkbal op honk- en softbalvereniging HWC.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.