De gemeente geeft online het magazine ‘Duurzaam Amstelveen’ uit. In de nieuwste editie staan al haar subsidieregelingen, maar als altijd bijvoorbeeld ook een column van duurzaamheidswethouder Floor Gordon.  

Ook staan er allerlei suggesties in op dat gebied. Op het blad kan men zich gratis abonneren. De bedoeling van de gemeente is dat men wordt geïnspireerd. En natuurlijk maakt de gemeente er reclame in voor haar beleid inzake duurzaamheid.

VVE

Bijvoorbeeld staat in het voorjaarsnummer wat de energiecoaches die voor inwoners kunnen betekenen en vertelt Gordon over bijvoorbeeld het gemeentelijke Servicepunt Energieadvies en hoe Verenigingen van Eigenaren (van woningen) en bewonerscommissies daarmee contact kunnen opnemen.

Ook het zogenoemde ‘tegenwippen’, waarvoor overigens al een NK werd uitgeschreven, is een onderwerp in het magazine. En er is nog meer te lezen in het blad. Wie het blad wil hebben kan zich daarvoor gratis inschrijven via https://duurzaam.amstelveen.nl/duurzaam-amstelveen-april-2021/welkom/

12 REACTIES

  1. Duurzaam Amstelveen? Eérst moet die A9 (die verdomde verkeersgoot, dat stinkende en lawaaiige open riool) in de tunnel die ons door de VVD door de neus werd geboord ipv door de grond.

  2. In onze lokale media wordt nooit kritisch geschreven over dat open verkeersriool dat met veel lawaai, stank en fijnstof
    DWARS DOOR AMSTELVEEN loopt.

    Die schanddaad, die verloren kans, blijft onbesproken, afgezien van de zelfreclame van gemeente, wethouder en aannemer.

    Er is nooit gelegenheid om on-topic te reageren want de verkeersgoot A9 is nooit topic. Daarom maar kritische reminder van een gemiste kans onder het zoveelste huichelachtige artikel over duurzaamheid in een gemeente met veel luchtvervuiling door A9 en Schiphol.

    • Blijkbaar hebt u een stringent selectief leespatroon. In het verleden hebben alle media alle geluiden laten horen. Maar ja, het is niet uitgevallen, zoals u dat had gewild. En dus deugen media niet en blijft u bij herhaling bij ongeveer elk item de verkeersgoot en het Stadsplein erbij slepen. En uiteraard is het allemaal de schuld van één wethouder, de belichaming van uw in het verleden ontstane obsessie. Ik weet dat ik nu weer te horen krijg dat ik die man als woordvoerder verdedig, maar ik meen eerlijk te zijn. Zo u wilt ook een journalistiek principe, maar van het vak weet u natuurlijk meer dan ik.

  3. Ik schreef één reactie op de zogenaamde duurzaamheid van het Amstelveense beleid terwijl zwaar doorgaand autoverkeer (noord-zuid en oost-west) met veel lawaai en luchtvervuiling dwars door Amstelveen raast en roet.

    Het was bij die ene reactie gebleven, want niemand blijkt het een interessant onderwerp te vinden.

    Maar nee hoor, CeeBee en u grepen mijn reactie aan om van mij weer de topic te maken. CeeBee pleitte zelfs voor blokkade en censuur en u ging weer eens op herhaling over een oude kwestie die hier niets mee te maken heeft.

  4. Over off-topic gesproken: JB, CeeBee en Frank Bikker schreven samen vier reacties waarvan niet één ging over de topic (duurzaamheid). Mijn reactie ging over de hinder en luchtvervuiling door doorgaand noord-zuid en oost-west autoverkeer dwars door Amstelveen zónder tunnel en zonder snelheidsbeperking. Over duurzaamheid, dus. Drie keer raden welke reactie volgens jullie moest worden verwijderd..

    @Frank Bikker, Johan Bos wijzigde gisteren een reactie van jou maar jij zei daar niets over. Van mij had hij twee reacties verwijderd en één gewijzigd. Openheid?

    @Johan Bos, u begint (alwéér) over een wethouder, het Stadsplein, een oude obsessie en over journalistiek, geen van alle dingen die aan de orde kwamen in uw artikel of mijn reactie. Over off-topic gesproken..

    • Als dat zo is, vind ik dat niet leuk, maar het is wel zijn recht als moderator.Het is tenslotte zijn blog. Jij weet als fan van Jona Lendering met zijn zeer gespecialiseerde blog dat hij dat ook doet. De Volkskrant doet het ook. Daar weet jij alles van. En ook het ter ziele gegane Dichtbij.nl ,weet jij ook alles van. Maw erg druk me er om maken kan ik ook niet. Rules of the game!

  5. Zijn er wat jou betreft grenzen aan wat Johan Bos met jouw reacties mag doen? AmstelveenBlog heeft geen gebruiksvoorwaarden. Dat betekent toch niet dat Bos regels en geest van (Grond)wet en geldend recht niet hoeft te respecteren?

    • Weet je wat je moet doen App? Een eigen blog oprichten.
      Was trouwens ook geen succes en het was een blog waar ik nog nooit zo veel uit gehaald heb zien worden. Ook tegen de Grondwet, hoor! 😂😂😂😂

  6. Je ontwijkt de vraag of er grenzen zijn voor wat er gepubliceerd mag worden.

    Anderzijds, Johan Bos mag inderdaad verwijderen wat hem niet bevalt, ook als er geen regel werd geschonden. Het is onbehoorlijk en bovendien in strijd met de waarheidsvinding waar de journalistiek prat op gaat.

    AmstelveenKanBeter.nl heeft nooit een forum gehad.

    Tegenover de macht van media en journalistiek moet een tegenmacht van burgers staan die kritisch reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.