Dominee Werner Pieterse van de Paaskerk, die om volstrekt onduidelijke redenen ook wel stadsdominee wordt genoemd, maakte speciaal voor voor de tijd voor Pasen, drie filmpjes voor kinderen over een Bijbelverhaal.

In elk filmpje vertelt hij een bekende Bijbelse gelijkenis die vragen van alledag aan de orde stellen: De man langs de weg; De werkers in de tuin; De vader met twee kinderen.

Instructievideo

Hij vertelt de verhalen zo getrouw mogelijk na, zonder moraal of interpretatie, zegt de Protestantse Kerk. Elk verhaal eindigt met een vraag gericht op kinderen van ongeveer groep 5/6. Voor basisschoolleerkrachten is een aparte instructievideo gemaakt.

Voor wie de filmpjes thuis wil bekijken, ze zijn te vinden op YouTube en op de website van de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert, https://pga-b.nl/pjr/verhalen-van-jezus-onderweg/.

 

De veertigdagentijd is een periode van bezinning, voegt die er aan toe.  “Voor deze periode organiseren de protestantse kerken in Amstelveen en Buitenveldert een reeks aan activiteiten, in een vast ritme per week.” Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.pga-b.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.