Het tweede coronaspreekuur met bedrijven met wethouder Floor Gordon van Economische Zaken vond donderdag plaats. Zes ondernemingen hadden zich aangemeld, zoals een groothandel in sanitair, die – overigens net als de andere -zwaar heeft. Het volgende spreekuur is op 12 april (15.00-17.00 uur). Ondernemers die met de wethouder willen praten, kunnen zich aanmelden via ondernemersloket@amstelveen.nl met als onderwerp ‘coronaspreekuur wethouder Economische Zaken’.

Tijdens het tweede spreekuur sprak de wethouder ook met ondernemers in het taxivervoer, in de horeca, een judoschool en een lasergame-exploitant.

 Open

Bedrijven waarderen een luisterend oor en aandacht, maar vragen nu ook steeds meer vertrouwen van de overheid dat men op een goede manier kan omgaan met het weer veilig openstellen van (delen van) hun bedrijf. Ondersteuning van de gemeente kan ook bestaan uit het vergroten van sociale veiligheid op industrieterreinen als ondernemers gebruik maken van de ruimere openingstijden om de achterstanden in te halen.

Schrik

Volgens Gordon waarderen bedrijven de creativiteit waarmee Amstelveen probeert er voor ondernemers te zijn, zoals de noodlening en de ‘Anderhalve meter subsidie’ voor MKB. “Maar elke keer weer schrik je van het feit dat er ondernemers zijn die toch net buiten de boot vallen voor de landelijke financiële regelingen. Omdat ze net op het verkeerde moment zijn gestart, een herstart hebben gemaakt of op een andere manier niet onder de algemene regels vallen.”

De gemeente maakt zich naar haar zeggen sterk bij het Rijk om maatwerk te kunnen aanbieden. “Eigenlijk is de oproep aan het Rijk: als je zelf geen maatwerk levert, geef ons als gemeente dan de (financiële) middelen om dat op lokaal niveau te regelen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.