Hoewel op 8 maart officieel de internationale Vrouwendag is, wordt die door Amstellandse vrouwen ook een dag eerder (7 maart) al gehouden. Zij zwermen beide dagen namelijk over het wereldwijde web voor workshops en ZOOM-sessies.

Iedereen kan meedoen aan de digitale workshops en lezingen. Een experiment dat bij succes een mooi vervolg kan hebben, vinden de organisatoren. Zondag 7 maart start het programma al met een serie ZOOM-sessies rond ‘moeder aarde’ en maandag 8 maart kunnen vrouwen acht ZOOM-sessies volgen, elk met een eigen visie op hoe een vrouw meer invloed op haar omgeving kan hebben.

‘Moeder Aarde’

Zondag vindt het online-programma plaats van deze nieuwe netwerkgroep. Rond het thema ‘Moeder aarde’ zijn er vier opeenvolgende workshops van achtereenvolgens Conchita Willems (meditatie), Amanda ten Cate (schrijfwerkshop), Jacqueline Quarles van Ufford (over Amstelveense veengronden) en Tess Doucet sluit praktisch af met ‘wat kunnen we doen.’

Het is mogelijk één onderdeel te volgen, maar ook om aan de hele serie mee te doen. Deze groep van inmiddels 10 vrouwen, Green Wide Web vrouwennetwerk, zegt graag te willen groeien.

Hoofd, hart, lijf

Maandag 8 maart het is het dus Internationale Vrouwendag. Dan kunnen vrouwen digitaal met elkaar in contact komen rond één van de thema’s: hoofd, hart, lijf . Het eerste programmaonderdeel begint om twaalf uur, het laatste sluit af rond 8 uur ’s avonds. Er staan op het programma een Lifestyle therapeut, een kickboks-instructrice, een maatschappelijk werker, een politica en een ‘powervrouw’ die de vrouwen aan het bewegen zet met buurtgenoten en veel Amstelveense ondernemers wist te inspireren,

Programma:

Zondag 7 maart Green Wide Web

12.30-13.30    Boommeditatie: think2global@gmail.com

13.30-14.30    Workshop schrijven: mandyme1984@gmail.com

14.30-15.30  Moeder aarde, Amstelveense veengrond: jrvquarles@gmail.com

15.45-16.15    Hoe zet je een kringloop-app op: tesselster@gmail.com

Voor de sessies op zondag 8 maart: EMPOWERMENTBLOK

Voor meer info op www.participe-amstelland.nu/internationalevrouwendag en op Facebook @Vrouwen in Amstelland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.