Het kruispunt Dr. Willem Dreesweg-Jupiter-Melkweg wordt heringericht. Volgens de gemeente is dat voor een betere verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer. Er komt onder meer een nieuwe verkeersinstallatie.

Op het kruispunt moeten nu fietsers en voetgangers, onder wie schoolgaande kinderen, zich mengen tussen het autoverkeer. Auto’s moeten bovendien onnodig wachten als er een tram aan komt, omdat er geen opstelvlakken voor afslaand verkeer zijn.

Afgesloten

De herinrichting houdt in dat het zuidelijke deel van de oostelijke kruising Dreesweg-Jupiter-Melkweg wordt afgesloten voor motorvoertuigen. Het fietspad in zuidelijke richting wordt een verplicht fietspad en fietsers krijgen voorrang op het kruisend verkeer op Jupiter en Melkweg. Ook komt er nog een aantal aanpassingen, waaronder een voetgangersoversteekplaats op het noordoostelijke deel van Jupiter.

Procedure

Het ontwerpverkeersbesluit van B&W wordt 15 februari gepubliceerd in het Gemeenteblad. Van de volgende dag af ligt het ter inzage en begint de zienswijzeprocedure. Het college van B en W neemt in mei een definitief verkeersbesluit. De werkzaamheden staan gepland voor juli en augustus in de schoolvakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.