Sportclubs in Amstelveen met een buitensportaccommodatie zijn maandagavond digitaal bijgepraat over verdere verduurzaming van hun accommodaties. De gemeente zegt dat in een persbericht achteraf.

Er was een presentatie van ‘De Groene Club’, een organisatie die met steun van NOC*NSF clubs kosteloos adviseert. Maar wat die presentatie inhield zegt het persbericht niet. De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente en ‘De Groene Club’.

Plan

Wethouder Rob Ellermeijer vindt het goed dat Amstelveense clubs bezig zijn met verduurzaming of zich op dat onderwerp oriënteren, meldt het persbericht.

De Groene Club helpt sportverenigingen bij het opstellen van een plan voor de verduurzaming en het aanvragen van financiering, inclusief de borgstelling via de Stichting Waarborgfonds Sport. Ook begeleidt die bij het aanvragen van diverse subsidiemogelijkheden. Dat traject wordt bekostigd door het Ministerie van VWS vanuit het Sportakkoord in samenwerking met NOC*NSF.

Het verduurzamen van sportaccommodaties het gemeentelijke verduurzamingsbeleid, zegt het persbericht. En natuurlijk wordt daarin reclame gemaakt voor de gemeentelijke subsidieregeling voor duurzaamheidsinvesteringen die, naast de rijkssubsidie, voor 1/3 worden gedekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.