Met de actie “Beweeg krachtig en kort met AmstelveenSport” helpt dat bedrijf nu thuiswerkers gezond te blijven tijdens het werk. Met zogeheten mini workouts van maximaal 5 minuten helpt AmstelveenSport thuiswerkers hun meest belaste spiergroepen soepel te houden.

Gedurende vijf weken post AmstelveenSport elke maandag om 9.00 uur een mini workout op social media en op www.amstelveensport.nl.

Discipline

Arbeidsdiscipline van Nederlanders ziet men volgens de organisatie ook als er thuisgewerkt wordt. Maar daar zijn minder natuurlijke werkonderbrekingen dan op kantoor. Er wordt niet even naar een collega gelopen en er worden minder klanten bezocht. Een thuiswerker werkt dus door en zit langer dan normaal aan één stuk achter de computer.

Lang zitten in dezelfde houding maakt dat een thuiswerker zich aan het eind van de dag moe en stijf voelt, zegt AmstelveenSport. Maar er zijn volgens haar simpele manieren – in de vorm van drie keer per dag even een mini workout van vijf minuten – om er iets aan te doen. “Daarnaast is het aan te raden elk half uur een losse oefening uit de workout te herhalen.”

Vertegenwoordigers

Om de mini workouts nog meer bij de thuiswerkers onder de aandacht te brengen, heeft AmstelveenSport enkele van haar key-partners gevraagd een inleidende video op te nemen voor hun eigen organisatie. Daarin adviseert de vertegenwoordiger zijn of haar werknemers mee te doen met de workouts. Aan het eind van de workout voegt die een eigen oefening toe aan de video, die vervolgens wordt gestuurd aan alle thuiswerkers in de organisatie.

Als thuiswerkers behoefte hebben aan meer bewegen kunnen zij de beweegvideo’s volgen die op www.amstelveensport.nl staan en gewoon in huis gedaan kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.