Humanitas Amstelland, de organisatie waarbij SP-raadslid Marina Cassadei tot haar pensioen werkte, verhuist per 1 februari naar Bouwerij 4, 1185 XX Amstelveen. Het kleine team van vaste medewerkers kan daar deelnemers ontvangen en overleggen met vrijwilligers, van wie de organisatie er zo’n negentig heeft in Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn doen.

Humanitas Amstelland biedt ondersteuning op het gebied van thuisadministratie (TA), gezinsondersteuning (Home-Start) en de begeleide omgangsregeling (BOR) voor kinderen  van gescheiden ouders. In deze tijd wordt veel van het werk online en telefonisch gedaan, maar als dat nodig is kan er op het kantoor ook coronaproof gewerkt worden.

Afdelingen

Vrijwilligers van Home-Start geven ondersteuning aan ouders die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Humanitas BOR plaatst het kind centraal bij de omgang, ook bij een echtscheiding.

Humanitas Thuisadministratie helpt financiën en administratie op orde te brengen en te houden.

Humanitas Financiële Cafés bieden gratis ondersteuning bij vragen over geld- of financiële zaken. Een afspraak is daarvoor niet nodig, men kan gewoon in wijkcentra binnenlopen. Wie ondersteuning nodig heeft of vrijwilliger wil worden of Humanitas ondersteunen als lid of donateur kan de website bezoeken: www.humanitas.nl/afdeling/amstelland.

Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie en werkt vanuit de vier kernwaarden: gelijkwaardigheid, eigen regie, verantwoordelijkheid, vraaggericht. Hulp is gratis en altijd in de buurt; er zijn ruim tachtig afdelingen door het hele land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.