Maandag vond de Italiaans / Nederlandse kick-off plaats van het internationale Viruskenner-programma. Studenten en docenten van ITT Buonarroti uit het Italiaanse Trento en van het Keizer Karel College namen deel aan een reis door het landschap van infectieziekten. Doel van het project is de kennis over virusinfecties en manieren om ons hiertegen te beschermen te vergroten. Een doel dat op dit moment actueler dan ooit is.

Er werd begonnen met een speciaal programma voor de docenten die, samen met de Viruskenner coaches, de studenten ondersteunen. Na een korte pauze was er het studentenprogramma, waar meer dan 180 studenten aan meededen.

Uitwisseling

De Viruskenner introductietrailer werd getoond en er waren lezingen over het belang van hygiëne en leefstijl bij infectieziektepreventie door Marlies Wagener, docent aan de Hogeschool Rotterdam, gevolgd door een lezing over Emerging Infectious Diseases door prof.dr. Eric van Gorp van het universitair ziekenhuis Erasmus. Mélise Sickman en Valéry van Gorp lieten de studenten kennismaken met het Viruskenner-programma. Het uitwisselingsprogramma wordt ondersteund door Viruskenner-coaches, een internetplatform [website, e-learningmodule en online masterclass] en ‘life’ Zoom-evenementen.

Risicovirus

De leerlingen gaan vanaf nu ‘aan de slag’ met een actueel risicovirus. Ze zullen leren hoe het virus werkt en via welke transmissieroute het virus zich verspreidt. Vervolgens zullen de leerlingen een hopelijk creatieve oplossing vinden om de verspreiding van dit virus te voorkomen en daarmee derhalve ook toekomstige pandemieën wellicht voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.