Ruim een procent van de Amstelveense bevolking (meer dan duizend mensen, zegt de gemeente) heeft wenskaarten aan de zorg gestuurd. Zij werden door burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Marijn van Ballegooijen bij het ziekenhuis en een aantal andere zorgcentra gebracht. De gemeente vindt de deelname massaal.

In december werd op initiatief van B&W de actie “Wenskaarten voor De Zorg” gevoerd. Inwoners konden zorgmedewerkers ‘een hart onder de riem steken’, zegt de gemeente.

 Elf kerstbomen

Amstelveners konden de nieuwjaarswensen afleveren bij elf kerstbomen bij de winkelcentra. Oder de bomen stond een box, waarin de kaarten (huis-aan-huis bezorgd of in winkels af te haken) konden worden gedeponeerd. Gemeentepersoneel zorgde voor de bevestiging in de verflichte kerstbomen.

 Volgens wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) stond de actie symbool voor dankbaarheid aan iedereen die zich dit jaar voor de zorg heeft ingezet, als werkende, vrijwilliger of mantelzorger. “Bij verzorgingstehuis ’t Huis aan de Poel en Ons Tweede Thuis, waar ik de wenskaarten uitreikte, vonden ze het fantastisch zo door de inwoners in het zonnetje te worden gezet.”

Hartverwarmend

Ook burgemeester Tjapko Poppens vindt dat met de wenskaarten waardering voor de mensen in de zorg wordt uitgesproken. “De medewerkers van Ziekenhuis Amstelland en Gezondheidscentrum Duizendblad, waar ik de wenskaarten overhandigde, vonden het een hartverwarmende actie.”

Een aantal wensen voor de zorg staat op www.beleefamstelveen.nl.

Foto: Wethouder Van Ballegooijen bij Huis aan de Poel

1 REACTIE

  1. Laten ze liever iets essentieels voor de zorg doen dan aardige maar enkel symbolische uitingen van respect door voor deze mensen bijvoorbeeld betaalbare woonruimte te creëren, waardoor hun reistijd ingekort wordt. En niet dmv loterijen, die enkel maar ten koste gaan van de rest. Maar ja dat kost geld zeggen VVD&D66 en dat is vloeken in de Kerk van de Vrije Markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.