Bij het zwaar in financiële problemen verkerende (en daarom extra subsidie van de gemeente krijgende) Platform C was kinderraad op bezoek. Niet om de problemen van die culturele (de koepel die al afscheid nam van de Kunstuitleen) maar om uitleg en een rondleiding te krijgen van directeur Madeleine en teamleider Pieter-Jan.

Thema van deze kinderraad – die overigens maar een jaar bestaat – is gelijkheid. De vindt dat alle kinderen les moeten kunnen krijgen bij Platform C, ook als hun ouders dit niet kunnen betalen. Het gaat dan vooral over muziekles, want ook de Volksuniversiteit gaat haar programma heroverwegen.

Suggesties

Leden van de kinderraad kwamen met suggesties om hun thema te steunen, zoals meer betaalde optredens geven, een fooienpot neerzetten en in het lesgeld een extra bijdrage opnemen voor kinderen in de groep minima. Dat laatste idee kon volgens de gemeente (want media waren er niet bij uitgenodigd) op veel bijval rekenen.

Scholen

Overigens vertelde Madeleine dat ouders ook terecht kunnen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur (dat lessen voor muziek en creatieve vorming betaalt voor zulke kinderen) en

dat Platform C al een mooi aanbod heeft voor alle Amstelveense schoolkinderen. Op verschillende scholen geeft het muziekles of biedt het speciale kunstprojecten aan.

Over wat zij missen in het programma van Platform C gaat de kinderraad, over verzoek van de directeur, nadenken. Zou mondharmonica-les, toneelspelen of de vechtdans Capoeira kunnen zijn. De ideeën van de kinderraad worden verzameld en bekeken door Platform C. De kinderraad komt volgend jaar weer op bezoek om te kijken wat ermee gebeurd is.

1 REACTIE

  1. De gemeente stikt in verhouding tot haar grote broer van de poen, toch scheept Amsterdam deze groep niet af met wat nietsinhoudende zaken. Zo stelt de Amstelveenpas voor 75% niets voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.