In de schoolklas van kinderburgemeester Elina Oranghi kwamen maandag de ‘echte’ burgemeester Tjapko Poppes en onderwijswethouder Frank Berkhout binnenstappen. Ze zit in groep 7 van de Piet Hein school.

Aan beide burgemeesters en de wethouder konden leerlingen in de klas vragen stellen. Bijvoorbeeld of Poppens ook Rutte kent, of je een speciale opleiding moet doen voor het beroep burgemeester en of hij als kind al burgemeester wilde worden. Dat laatste ontkende hij trouwens.

Boer

Poppens wilde eigenlijk boer worden en de wethouder conducteur. Elina wil later graag de politiek in, want ze heeft veel ideeën en vindt het leuk om een beetje invloed te hebben, zoals ook uit haar verkiezingscampagne aan de vooravond van haar kinderburgemeesterschap bleek.

Suggesties

De scholieren kwamen ook met suggesties. Zij willen bijvoorbeeld meer scholen voor kinderen die naar een speciale school moeten en speeltuinen voor grote kinderen i.p.v. alleen een kleine glijbaan en zandbak voor peuters. En ook graag een skateboardbaan, BMX-fietsbaan of trampoline. De wethouder en burgemeester reageerden met de politieke uitspraak dat zij alle suggesties ‘meenemen’…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.