Ter gelegenheid van de Week van de Veiligheid reikten burgemeester Tjapko Poppens en Maarten Duijn van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), verbonden aan het Platvorm Veilig Ondernemen Amsterdam Amstelland (PVO AA), maandag een veiligheidsmap uit aan bedrijfsleider Kees Cats van Albert Heijn Westwijk. Cats is voorzitter van de winkeliersvereniging Westwijk.

De map bevat adviezen en tips voor ondernemers om hun winkels waar nodig veiliger te maken en te houden. Alle 38 aangesloten ondernemers uit het winkelcentrum krijgen de map. Met deze actie willen gemeente en het PVO AA ondernemers weerbaarder maken tegen criminaliteit.

Donkere dagen

Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans daarop toe. Ondernemers en medewerkers kunnen met preventieve maatregelen en bewustwording veel ellende en schade voorkomen, is de redenering. De actie in de Week van de Veiligheid is volgens Maarten Duijn bedoeld als een wake-up call.

Volgens Kees Cats moeten ook bezoekers zich prettig en veilig voelen in het winkelcentrum Westwijk. “We trainen onze medewerkers regelmatig op veiligheidskwesties als winkeldiefstal maar ook in het omgaan met agressie.”

Burgemeester Tjapko Poppens vindt veiligheid een voorwaarde voor een goed ondernemersklimaat in onze gemeente.

Platform

De Amstelland gemeenten nemen deel aan het Platform Veilig Ondernemen (PVO), waarin politie, justitie, gemeenten, brancheorganisaties en ondernemers samen werken. Het CCV ondersteunt het PVO met de uitvoering van projecten.

Foto-onderschrift: Burgemeester Tjapko Poppens overhandigt PVO map aan Kees Cats, voorzitter van de winkeliersvereniging Westwijk. Links op de foto Maarten Duijn van het CCV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.