Zeven vestigingen van Albert Heijn in Amstelveen deden mee aan de op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus gehouden inzamelingactie voor de Voedselbank. Het betekent dat klanten van de supermarkten een of meer artikelen extra kochten, die zij aan die Voedselbank afstonden.

Het bestuur van die instelling spreekt van ‘een groot succes’. De actie leverde de Voedselbank meer dan 240 goed gevulde dozen met houdbare producten op.

Corona

Medewerkers van de Voedselbank zelf mochten op advies van de landelijke vereniging geen inzamelingsacties meer kan houden door corona. Voedselbanken Nederland vond dat beter voor klanten en personeel van de supermarkten en vrijwilligers.

Manager Kees Cats van AH Westwijkplein nam het initiatief samen met collega’s de recente inzamelingactie te organiseren. Het verschil was dat niet medewerkers van de Voedselbank bij inzamelpunten stonden, maar het door de supermarkten intern werd geregeld. Aan de actie deden dus alle zeven AH-filialen mee: Westelijk Halfrond, Middenhoven, Maalderij/Bovenkerk, Bourgondischelaan, Westwijkplein, Stadshart en AH v.d. Linden  aan de Amsterdamseweg. De bezoekers van de winkels kregen informatie over welke producten zij konden kopen om te doneren. Voornamelijk houdbare producten zoals onder meer pasta, rijst, pastasaus, olie en groenten in blik.

Landelijke actie

“De voedselbank is verrast door deze formidabele opbrengst”, zegt voorzitter Annick  Visser van Voedselbank Amstelveen. “Wij kunnen door deze producten goed gevulde voedselpakketten aan onze cliënten meegeven.”

Overigens is er eind augustus door Voedselbanken Nederland een landelijke actie aangekondigd, die een week lang inzameling bij alle vestigingen van AH in Nederland inhoudt. Het gaat dan vooral om ontbijtproducten voor kinderen, nu de scholen weer beginnen.

Het is de bedoeling dat ook de AH-vestigingen in Amstelveen eraan mee doen. “Wij zullen op een vrijdag en een zaterdag zelf achter een tafel staan bij de AH-vestigingen in Stadshart en aan Maalderij”, meldt Visser. De medewerkers zullen overigens wel de kratten bij alle filialen ophalen.

Foto’s: Kees Cats, manager Albert Heijn Westwijkplein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.