Omdat de gemeente wil weten of in dit digitale tijdperk een papieren gemeentegids nog wel zinvol is, heeft zij een digitale vragenlijst gelanceerd voor de inwoners. De gids wordt overigens uit een particulier bedrijf uitgegeven, waar men kennelijk niet al te nauw kijkt. Ondanks klachten daarover lukte het amstelveenblog.nl bijvoorbeeld niet een plaatsje bij de media te krijgen.

De gids, waarin men wel (aangeleverde) gemeentelijke informatie en een voorwoord van de burgemeester staat, is gratis op te halen op een aantal punten in de stad af te kalen. In februari verscheen die voor 2020. “De gemeente merkt dat steeds meer mensen bij voorkeur digitaal naar informatie zoeken”, zet zij. Op de gemeentelijke website vindt men inderdaad de meest actuele informatie over voorzieningen en dergelijke, maar niet die over alle particuliere initiatieven en verenigingen (die zichzelf overigens zelf bij de uitgever schijnen te moeten aanmelden).

De gemeente wil weten in hoeverre de gedrukte gemeentegids nog voorziet in de behoefte van inwoners. Vandaar de vragenlijst; de vragenlijst invullen kan men in twee minuten tot en met 23 augustus.

4 REACTIES

  1. Ik heb die enquête ingevuld, maar als er inderdaad niet alles in staat over alle verenigingen, particuliere initiatieven, alle gremia enz. , is dat hele onderzoek een farce. Het zal er dus wel weer op uitdraaien, dat men kiest voor de meest goedkope oplossing met natuurlijk het voorbij gaan aan nog wel eens kritische gremia en waar natuurlijk wel de propagandamachine van de gemeente een prominente plaats in zal krijgen. En zo wordt de kloof tussen burger en overheid weer groter, maar daar hebben ze bij de gemeente lak aan. Ik vond dat papieren gidsje best handig. Makkelijk in gebruik. Wat ik beslist niet altijd kon zeggen van hun website. Daar was het nog wel eens heel goed zoeken of hij deed het gewoon niet. Maar ja de eerlijkheid gebiedt wel om te zeggen dat ik niet zo handig ben met computers en ik denk vele met mij.

  2. Het papieren gidsje, van een onafhankelijke uitgever, werd/wordt m.n. gebruikt door ouderen die niet zo handig zijn op de digitale info verstrekkingen. Als je nu een enquête gaat houden op internet bereik je deze doelgroep dus nooit en is de uitkomst ‘weg ermee’. Maar ach wat maakt het uit of je ‘dor hout’ nu wel of niet voorziet van informatie.

    • Wees nou eerlijk! Dit “ dor hout” kan het best verstoken blijven van info, omdat zij toch enkel wil weten of zij subsidie ergens voor kan krijgen en dat kost geld! Daar houden wij niet van in Amstelveen!

  3. “De gemeente merkt dat steeds meer mensen bij voorkeur digitaal naar informatie zoeken.”

    De vraag is alleen of zij die informatie ook kunnen vinden op de website van de gemeente. Die is immers fameus onoverzichtelijk en ondoorgrondelijk. Hoewel ik een ervaren computergebruiker ben en de ganse dag op het internet zit, heb ik voorkeur voor de papieren gemeentegids.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.