Op dit moment zijn er drie prachtige kunstdocumentaires te zien in Cinema Amstelveen. Het is het noodzakelijk om vooraf online te reserveren via www.cinemamastelveen.nl (ook met een Cinevillepas). Daar staat ook het complete filmaanbod op. Op donderdag 11 en dinsdag 16 juni, respectievelijk om 19.20 en 15.00 uur is ‘Christo: Walking on Water’ te zien.

Die film bevat de knotsgekke realisering van The Floating Piers, het gigantische kunstwerk van superster kunstenaar Christo, waar hij en zijn inmiddels overleden vrouw en partner Jeanne-Claude jarenlang over hadden gedroomd.

Leonardo da Vinci

Slechts twee keer is ook ‘Arts in Cinema – Leonardo The Works’ te zien. Namelijk op dinsdag 16 juni om 19.30 uur en zondag 21 juni om 15.20 uur.

Leonardo da Vinci wordt gevierd als ’s werelds populairste kunstenaar. Veel tv-shows en speelfilms hebben geprobeerd dit buitengewone genie te laten zien, maar nooit goed genoeg onderzocht. Dit gaat vooral over zijn kunst.

Mijn Rembrandt

Ook kunst van Rembrandt is er. Die is nog slechts drie keer te bekijken, op dinsdag 9 juni om 19.20 uur, woensdag 10 juni om 14.30 uur en dinsdag 16 juni om 19.00 uur.

‘Mijn Rembrandt’ is naar eigen zeggen ‘an epic art-thriller’ geworden, waarin de filmmaakster een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.