Vandaag zouden Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Provincie Noord-Holland, Gemeente Amsterdam en Rabobank met een groot mkb-evenement het programma MKB Digital Workspace lanceren. Dat kon niet doorgaan door de corona-maatregelen, maar de boodschap van Commissaris van de Koning Arthur van Dijk, wethouder Victor Everhardt en directievoorzitter Barbara Baarsma hebben ze gezamenlijke boodschap: digitalisering is onmisbaar voor een toekomstbestendig mkb.

Ellen Spithoven van MKB Digital Workspace vertelt hoe studenten mkb-ondernemers wegwijs kunnen maken in een nieuwe digitale wereld en omgekeerd laten ondernemers de studenten zien hoe het is te werken in een mkb-onderneming. “Digitaliseren leidt tot een sterkere concurrentiepositie, kostenbesparing en zelfs tot meer omzet. Grote bedrijven hebben dit allang door, maar voor veel mkb-ondernemers is de kennis hiervoor niet altijd beschikbaar”, zegt Spitshoven. Het programma koppelt techstudenten aan mkb-ondernemers, om te werken aan concrete digitaliseringsvraagstukken.  “Het is belangrijk dat de projecten direct extra omzet, meer klanten of minder kosten opleveren.”

 

MKB Digital Workspace ondersteunt mkb-ondernemers in Noord-Holland met digitalisering door techstudenten – onder begeleiding – in een ‘digitale sprint’ te laten werken aan hun vraagstuk. Het resultaat is altijd een direct toepasbare oplossing in het bedrijf. Doordat ondernemers en mkb-ondernemers tijdens de digitale sprints samenwerken leren ze elkaar goed kennen voor mogelijke toekomstige banen.

De studenten komen van de Hogeschool van Amsterdam, het ROC en de Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit. Door deze samenwerking zegt MKB Digital Workspace ook de aansluiting tussen het onderwijs en bedrijfsleven te verbeteren en ondernemers meer inzicht over de mogelijkheden van digitalisering voor het bedrijf te geven.

 

Over MKB Digital Workspace

MKB Digital Workspace is een initiatief van ACE Incubator, Rabobank, Gemeente Amsterdam, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en provincie Noord-Holland in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Hogeschool van Amsterdam, de ROC van Amsterdam en alle andere onderwijsinstellingen uit de Metropoolregio Amsterdam.

De komende drie jaar denkt MKB Digital Workspace 7.000 mkb-ondernemers te bereiken en 750 ban hen in projectvorm te helpen met het digitaliseren van hun onderneming. MKB Digital Workspace zal 2.000 studenten koppelen met ondernemers in deze periode, zegt het. Contact: ellen@mkbdigitalworkspace.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.