Het door SAKB Kunstlokaal geëntameerde plaatsen van een kunstwerk voor het raam, waarover amstelveenblog.nl eerder schreef, blijk elke week een ander thema te hebben. Het idee voor het ‘raamkunstwerk’ is overigens in de wijk Randwijck ontstaan. Buurtbewoners die hun dagelijkse ommetje maken kunnen op die manier, naast beren, ook kunst spotten, is de gedachte er achter.

Door SAKB (Stichting Amstelveense Kunstbelangen) is ook een speciale website voor die kunst ontwikkeld, www.sakbkunstlokaalhelpt.nl,  waarop iedereen (ook kinderen) die thuis iets maakt op het gebied van tekenen, schilderen, boetseren, collage of gedichten, een foto van zijn of haar werk posten. “De website is nu twee weken geopend en er is al aardig wat vrolijk stemmend werk binnen”, meldt de organisatie.

Zorgcentra

De eerste week was het thema ‘huisdieren’, de tweede week ‘onderweg’. Zo’n thema kun je ruim interpreteren, zegt SAKB. “Bovendien is er ook ruimte om werk te plaatsen dat niet themagebonden is.”

Zoals eerder gemeld wordt van een aantal geplaatste kunstwerken kaarten gedrukt, die uitgedeeld worden aan bewoners van verzorgingshuizen, die nu geen bezoek mogen ontvangen.  De eerste kaarten met afdrukken van de kunstwerken met het thema huisdieren zijn afgeleverd bij Nieuw Vredeveld, Klaasje Zevenster, Brentano, Zonnehuis en Huis aan de Poel.

“Als veel vrienden, cursisten en andere kunstliefhebbers in Amstelveen hun kunst voor de ramen zetten, wordt het dagelijkse blokje om voor de bewoners wat minder saai”, vindt SAKB. “Kunst biedt troost, kan vrolijk stemmen en mensen verbinden.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.