De gemeente heeft het contract met welzijnsorganisatie Participe Amstelland toch maar verlegd tot einde van volgend jaar. Tot nu toe had het enige moeite daarmee, omdat de holding van de organisatie in Alphen aan de Rijn in grote financiële problemen verkeerde en niet goed duidelijk was hoe de vestiging in Amstelland daarvan de dupe werd.

Participe zag de verlenging er al eerder graag doorkomen, maar de gemeente hield de boot af. De Amstellandse vestiging beheert in opdracht van de gemeente onder meer de wijkcentra, die zij ook weer van haar huurt. Dat deed zij tot nu toe ook met ’t Open Hof aan de Burgemeester Haspelslaan, maar daar eindigt de huur op 1 oktober.

Proces

Wethouder Marijn van Ballegooijen wil het fenomeen ‘ontmoeten’, vooral ten behoeve van de buitenlandse inwoners, breder trekken dan de wijkcentra. Maar over hoe dat dan zou moeten kunnen inwoners meepraten. Er worden diverse bijeenkomsten over gehouden. “We zitten nog midden in dat proces”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “De gemeente is bezig met de visie ontmoeten en de wijze van ontmoeten is een onderdeel hiervan. We zijn aan het bekijken waar we welke activiteit het beste kunnen onderbrengen.”

Eerder vertelde Van Ballegooijen onder meer de activiteiten in ’t Open Hof naar het Stadshart te willen verplaatsen, hoewel onduidelijk is in welk pand die dan zouden moeten komen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.