In het kader van het door de stichting Tpodium programma ‘Jazz in de Buurt’  geeft vrijdag 6 maart (20.00 uur) Quintet Henk een concert in wijkcentrum Westend aan het Westwijkplein 3.

Bandleider en ook bassist, inspirator en schrijver is van het vertolkte repertoire is Henk de Ligt. Vandaar de naam van de groep. Henk de Ligts naam vindt men overigens nauwelijks terug in het reguliere jazzcircuit, wat volgens de organiserende stichting een vreemde zaak is. “Want deze jazzmusicus kan zich met gerust gemoed meten met collega’s, die daarin wél opduiken.” Vele stukken komen primair van zijn hand en zijn begeleiders voegen er dan vaak inspirerende klanken, kleuren of ritmen aan toe.  Met hun tweede CD “The Road Unknown” is de stap gezet naar een volgende muzikale ontwikkeling, meent de organisatie.

https://www.youtube.com/watch?v=gxNM-Hk-TxA

Naast bassist Henk de Ligt, wordt de band gevormd door pianist Ed Baatsen, trompettist Bert Lochs, saxofonist Stephanie Francke en op drums Friso van Wijck. Het kwintet bestaat ruim twee jaar. www.tpodium.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.