Toch een schok: Hans de Bie, tweelingbroer van Johan de Bie, is vorige week overleden. Zaterdag (15.00 uur) is een afscheidsdienst voor hem gepland in de Augustinuskerk aan de Kalfjeslaan, net in Amsterdam, maar wel vlakbij de plek in Amstelveen waar hij jarenlang woonde.

Hij was journalist en eigenlijk de degene die mij destijds, samen met Frans Heddema (later via De Tijd naar Het Parool), naar het Amstelveens Weekblad haalde, waar hij destijds werkte. Kort daarna vertrok hij naar de NOS, om tot aan zijn pensioen voor het journaal te blijven werken.

In zijn woonplaats Amstelveen betekende hij veel. Hij zette zich in voor tal van maatschappelijke organisaties en bewegingen. Niet alleen was hij jarenlang bestuurslid van de lokale VVD, waarvoor zijn broer Johan raadslid was, maar ook spande hij zich in voor de lunch voor bejaarden, ooit geëntameerd door de eigenaar van een niet meer bestaand Chinees Restaurant aan de Amsterdamseweg. Van huis uit rooms katholiek had hij later veel met het Zen Boeddhisme en samen met zijn vrouw Louisa was hij actief voor de stichting Eco-Trust, die hulp biedt aan in nood verkerende kinderen in India.

Sport

En verder was hij vooral op sportgebied actief. Hij maakte deel uit van de Sportraad, toen die nog bestond, en zette zich samen met broer Johan in voor de Amsterdamse voetbalclub AFC, waar lid van verdienste en ‘Ridder’ werd.

Hij stelde zijn lichaam ter beschikking van de wetenschap. Ook dát was typisch Hans. Zijn weduwe en de rest van de familie wens ik heel veel sterkte toe. Want een groot verlies laat hij na. Voor hen en voor Amstelveen.

Johan Th. Bos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.