Agnes Brunninkhuis krijgt P. Postprijs

0
254

Oud-volleybalinternational Agnes Brunninkhuis, die jarenlang als talentcoach heeft gewerkt bij AmstelveenSport, het voormalige Sportbedrijf, kreeg vrijdagavond de Peter Post oeuvreprijs, vernoemd naar de legendarische Amstelveense wielrenner. Met tranen in de ogen nam zij die van de vorige winnaar, de bekende tenisser (en voormalig van zowel de tennisbond als de lokale VVD) voorzitter Rolf Thung. Het was de tweede keer dat de prijs werd uitgereikt. Vereniging van het jaar werd Sporting Martinus.

Het gebeurde allemaal op het door AmstelveenSport georganiseerde Sportgala in het Cobra Museum, wat traditioneel de plek is om talentvolle sporters, kampioenen, verenigingen en vrijwilligers te huldigen. Aan het begin van de avond, geleid door Matthijs Groenewoud, was er een feestelijk optreden van dansers van sportschool Buenting.

Het 100-jarige Sporting Martinus kreeg als ‘vereniging van het jaar’ een van € 2500 en een wisselbeker. Bestuursleden, onder wie de sinds jaar en dag aan de club verknochte Harry Pijnenburg (rechts op de foto hierboven), namen een symbolische cheque in ontvangst. Burgemeester Tjapko Poppens had het gala geopend door een bal zo ver mogelijk een gangpad in de schieten.

Danken

Amstelveense sporters hebben veel aan Agnes Brunninkhuis de danken, zei voorzitter Peter Bot, voormalig sportwethouder. Hij voegde er aan toe dat voormalig mede-jurylid Brunninkhuis wel vreselijke moeite had gehad met het feit dat zij uit dat gezelschap moest verdwijnen. Dat kwam onder meer omdat juryleden niet bij het Sportbedrijf werkzaam mogen zijn, waarvan zij inmiddels afscheid nam. Zij speelde meer dan 160 interlands en stond aan de wieg van ‘sportvriendelijke’ scholen in Amstelveen, waar zij ooit terecht kwam omdat het de volleybalstad genoemd kon worden. Bot: “Als winnaar van de prijs mag de terug in de jury.” Zelf vond Brunninkhuis het een grote eer de prijs te krijgen.

Instituut

Zij heeft onder andere het Volleybal Instituut Amstelveen opgericht en er voor gezorgd dat alle sporttalenten in Amstelveen naar school kunnen, zonder concurrentiestrijd van sportmogelijkheden tussen de scholen. Verschillende sportnamen zijn hieruit voort gekomen, zoals die van voetballer Carel Eiting en zwemster Kira Toussaint.

Tijdens het sportgala werden tal van kampioenen gehuldigd en ontvingen vele sporttalenten de Rabo stimuleringsprijzen door directeur Ugur Pekdemir van de Rabobank Amstel en Sticht. Er waren twee verschillende talentprijzen: Rabobank Junior van het jaar (tot en met 13 jaar) en Rabobank Talent van het jaar (vanaf 13 jaar, tot 18 jaar). De talentprijzen voor Junior van het jaar zijn gewonnen door Michael Dijkstra (schermen) en Milou van den Berg (atletiek). De prijzen voor Talent van het jaar zijn gewonnen door Suhayl Nawar (schermen) en Annelotte Maitland (roeien).

Vrijwilligers 

Ook waren er twee vrijwilligers van het jaar, die een cheque kregen. Zij gingen naar Michael Douqué (Fietsmaatjes) en Roda ’23. De prijs van Roda ’23 ging naar alle vrijwilligers van hun club, omdat zij allemaal onmisbaar zijn voor de club.

Tijdens het gala mochten de gasten luisteren naar optredens van jonge zangers, onder anderen afkomend van de Voice Factory uit Amstelveen. Kaya van den Bosch (deelnemer van de Voice of Holland), Steef van Wijk (ook wel bekend als Ciske de Rat) en Tyra van de Bovenkamp (deelnemer van The Voice Kids) zongen de sterren van de hemel.

Kampioenen

Na afloop zijn alle aangemelde kampioenen van Amstelveen gehuldigd met een ster, gemaakt door GewoonDOEN! van Ons Tweede Thuis (foto boven).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.