Op vrijdag 15 mei komt Harry Slinger met Drukwerk² naar P60 in het kader van de Drukwerk- tour, ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan. De van hits als ‘Je Loog Tegen Mij’ en ‘Hee Amsterdam’ bekende band is nieuw leven ingeblazen door Bram Slinger. Na een succesvolle comeback komt de band nu naar P60.

Drukwerk is in 1978 opgericht. Onder leiding van Harry Slinger begon het allemaal met protestsongs tegen de sluiting van jeugdhonken in Amsterdam-Noord, atoomenergie en ondersteuning van krakers. Daarnaast bezingen ze de liefde op een eigen manier zoals in de hit ‘Je loog tegen mij’ en de liefde voor Mokum in ‘Hee Amsterdam’.

Comeback

Vijfendertig jaar na ‘Je loog tegen mij’ hebben vader Harry en zoon Bram Slinger het vuur weer opgestookt. “Pap, heb jij eigenlijk nog partituren van Drukwerk uit de jaren 80?” Met deze vraag van Bram Slinger brak in de winter van 2012, dertig jaar later, een nieuw hoofdstuk aan. Want wat begon met de bedoeling dat Bram met zijn vrienden voor een gelegenheidsoptreden ‘voor de gein’ een aantal Drukwerk-stukken zou spelen, eindigde in de opnamestudio waar vader en zoon met Drukwerk², de grote hits en eigen favorieten nieuw leven inbliezen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.