Expositie Lokale Heldinnen is tot februari te zien in wijkcentrum Westend aan het Westwijkplein. De tentoonstelling omvat portretten van acht door een jury blijkbaar als ‘heldinnen’ bestempelde Amstelveense vrouwen. De reizende expositie van foto’s door Naomi Heidinga gemaakte foto’s stond tot nu toe o.m. in de bibliotheek en de Buurtkamer KKP aan de Lindenlaan.

Lottie Schenk. Foto: Naomi Heidinga

De foto’s zijn voorzien van verhalen over de geportretteerden. De expositie kwam voort uit de Vrouwendag op 8 maart, die het thema ‘heldinnen’ meekreeg. In de Buurtkamer werden de verhalen overigens ook gebruikt bij de taallessen die er aan voornamelijk emigranten worden gegeven. Tot de heldinnen rekende een projectgroep overigens de 90-jarige overlevende van een Japans concentratiekamp Nora Valk net zo goed als de 12-jarge Jara Zurr die voor een jaar als kinderburgemeester van Amstelveen werd gekozen en halverwege dat jaar ook nog naar Aalsmeer vertrok.

Heldinnen

Hoe de zogenoemde projectgroep de selectie maakte is onduidelijk. Andere heldinnen zijn: kunstenares Ans Bakker (85); de gehandicapte Amanda ten Cate (35), die zich inzet voor het toegankelijker maken van Amstelveen; sociaal werkster Banoo Kiani Haftlang, die vluchtte uit Iran en van wie drie vrienden werden geëxecuteerd; voetbalster Katja Snoeijs; strijdster voor vrouwenemancipatie Lottie Schenk (85) en Ritika Mehra, die zich inzet voor de Indiase gemeenschap en wier vader eigenaar is van hotels in Amsterdam. De portretten en bijbehorende verhalen zijn te zien op www.amstelveenseheldinnen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.