‘Facts of the Region Amstelland-Meerlanden’ heet de door wethouder Floor Gordon te openen bijeenkomst op maandag 4 november (15.30 uur) in het Cobra Museum. Daar worden de feiten over de economie in de regio gepresenteerd. Het draait goed, maar de grenzen van de economische groei lijken zo langzamerhand bereikt, onder meer door de knelpunten op de woningmarkt.

Voor de voortdurende groei in de loop der jaren zorgde de combinatie van internationale topbedrijven, een sterk regionaal MKB, ruimte voor lokale starters, de internationale mainport Schiphol, de Greenport Aalsmeer en een goede bereikbaarheid. Naar verwachting groeit de regio in 2020 voor het achtste jaar op rij.

Uitdagingen

Maar dat neemt de knelpunten niet weg. Behalve bij de schaarse woningen liggen die op de arbeidsmarkt, waar zich een dalende groei van de arbeidsproductiviteit voordoet, waarschuwen de organisatoren. “Daarnaast zijn er uitdagingen op het gebied van energietransitie en duurzaamheid en om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan delen in de welvaartsgroei”, zegt de gemeente.

Tijdens de ‘Facts of the Region Amstelland-Meerlanden’ krijgt men zicht in de nieuwste cijfers over de economische ontwikkeling en de ontwikkeling van de brede welvaart in de regio. Er komen vragen aan de orde als: Welke sectoren trekken de economie, profiteert iedereen van het gunstige tij en heeft de regio voldoende brandstof om de positieve ontwikkeling aan de gang te houden? Aanmelding bij Carola Gerritsen via het e-mailadres c.gerritsen@haarlemmermeer.nl

 

Na de opening door wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) spreken Henri de Groot, hoogleraar regionaal economische dynamiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en Jeroen Slot, Hoofd Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) Gemeente Amsterdam. Er volg een door directeur Darshan Sloot van de Ondernemersvereniging Amstelveen geleide paneldiscussie. Het panel bestaat verder onder andere uit Henri de Groot en Jeroen Slot, Uğur Pekdemir (voorzitter Rabobank Amstel en Vecht), Ap Reinders (wethouder Haarlemmermeer) en ondernemers.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.