De 65e Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober 2019 heeft als thema ‘Reis mee!’. Een boek wordt daarin als een medium beschouwd, waarmee men in een paar seconden naar een andere wereld reist.  In de Kinderboekenweek gaat het over boeken waarin treinen, tractors, fietsen, auto’s, vliegtuigen en andere voertuigen centraal staan. Op vrijdag 4 oktober komt piloot Hans Nordsiek daarover vertellen bij boekhandel Venstra aan het Stadsplein.  Dit voorjaar verscheen zijn boek Piloot met de vijf strepen.

Als jongeman fantaseerde Nordsiek vaak over vliegen. Hoewel hij er niet voor in de wieg lijkt te zijn gelegd, werd hij uiteindelijk piloot met vier strepen, gezagvoerder en instructeur. Na achtentwintig jaar bij de KLM besloot hij zijn luchtvaartverhalen te bundelen. De grappige, leerzame en soms ontroerende verhalen nemen de lezer mee in de wereld van de luchtvaart, een wereld vol avontuur, belevenissen en leermomenten.

App 

Met een unieke augmented reality app kunnen kinderen per smartphone en / of tablet de auteur vragen voor te lezen. De verhalen komen ook tot leven met de app. Hans Nordsiek, inmiddels ook storyteller, deelt graag zijn verhalen om kinderen aan te moedigen hun dromen na te jagen. Bij Venstra is hij van 15.30-16.30 uur voor kinderen van vier tot acht jaar en van 16.30 tot 17.30 uur voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Toegang vrij. Aanmelden niet verplicht, wel praktisch via info@venstra.nl of 020-6419880

Speurtocht

Van zaterdag 5 oktober t/m zaterdag 12 oktober is er bij Libris Venstra, in samenwerking met SHLFIE, een Kinderboekenspeurtocht. Verspreid door de winkel staan SHLFIES met bekende hoofdpersonen uit kinderboeken. De deelnemertjes maken met de speurtocht kans op het winnen van hun favoriete kinderboek. De bekendmaking van de prijswinnaar en de prijsuitreiking is op zaterdag 12 oktober.

Café

Ook in het Venstra Café wordt de Kinderboekenweek gevierd. Van woensdag 2 t/m zaterdag 12 oktober kunnen kinderen er, samen met hun (groot) ouders of andere begeleiders voor 5 euro een kop koffie of thee en een limo of minichino met een cupcake consumeren. En op de vrijdagen 4 en 11 oktober staat ook het voorlezen door Adri, Francis of Kitty in het teken van ‘Reis mee’.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.