Er komt weer een Dag van de Duurzaamheid.  Die wordt donderdag 10 oktober gehouden door wat de gemeente haar  ‘duurzaamheidpartners’ noemt (bedrijven en inwoners). Tijdens een programma in de Schouwburg Amstelveen krijgen inwoners en bedrijven informatie over wat zij kunnen doen aan duurzaamheid. Ook is er een educatief programma voor scholieren van groep 7 en 8, om die te laten kennismaken met de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Verder is er een Duurzaamheidsmarkt, een themasessie ‘Duurzaamheid en aardgasvrij’ en ’s avonds os er een optreden van trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk, die in een theatershow zijn publiek meeneemt in de ‘innovatieve en duurzame wereld van morgen’.

Zonnepanelen

Volgens wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid leeft duurzaamheid in Amstelveen. “Inwoners en bedrijven vragen om informatie over hoe zij kunnen verduurzamen”, zegt ze. “Ook doen veel inwoners mee met onze collectieve zonnepanelen- en isolatie acties. Die leverden samen met het duurzaamheidsfonds vorig jaar een besparing van 1,5 miljoen kilo CO2 op en het plaatsen van meer dan 8000 extra zonnepanelen.”

Zij vertelt ook dat de gemeente bezig is haar vastgoed te verduurzamen en ook duurzaam in te kopen. “Daardoor is er 48% minder CO2 uitstoot uit gemeente-gebouwen, door onder andere betere isolatie. Tijdens het stadgesprek over duurzaamheid kwam naar voren dat er echt een informatiebehoefte is over wat inwoners zelf kunnen doen. Op de Dag van de Duurzaamheid in de Schouwburg wordt daarin voorzien.”

 Programma

Van 17.00-20.15 uur dis er die dag een duurzaamheidsmarkt in de foyer van de Schouwburg. Daar prijzen leveranciers van zonnepanelen, groene daken en andere innovatieve / duurzame producten hun waar aan. Ook zullen specialisten van de gemeente Amstelveen informatie geven over subsidiemogelijkheden.

De themasessie ‘Duurzaamheid en aardgasvrij’, verzorgd door het Regionaal Energieloket, vindt plaats van 19.00-19.45 uur.  Daar wordt informatie verstrekt over wat men nu zelf al kan doen in eigen woning. De theatershow door Futurist Richard van Hooijdonk  is er van 20.15 tot 22.00 uur. Meindert Schut van BNR Nieuwsradio leidt na de show een panelgesprek met o.a. Floor Gordon.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.