Natuurlijk zit een kleine ondernemers het zo moeilijk mogelijk makende partij als D66 – die alom de 24-uur economie voorstaat – er niet mee, maar mogelijk dacht de vertegenwoordiger van het van huis uit christelijke Bartiméus Fonds er in zijn hart wel een beetje anders over. Maar die kreeg aan het einde van de dorpentocht € 4500. 

Bartiméus is een in de Bijbel voorkomende blinde bedelaar, die door Jezus werd genezen en naar wie een christelijk blindeninstituut werd genoemd. Maar toen in Amstelveen nog allerlei kerkdiensten werden gehouden, begon men vorige week zondagochtend gelijktijdig een dorpentocht, die voor het Bartiméus Fonds € 4500 opbracht.

Letters

Er reden 1450 fietsers mee. In Amstelveen moest men van 09.00 uur af bij het Keizer Karel College opstappen, waarin om 10.00 uur overigens een dienst van de evangelische CAMA-gemeente begon. De tocht die de fietsers moesten afleggen, leidde naar keuze over 35 of 55 kilometer naar Aalsmeer, Uithoorn dan wel Vinkeveen en Vreeland. Bij de diverse controleposten moest een kaart worden afgestempeld.  Een volle kaart was goed voor een erelint aan het einde van het parcours.

De stempers waren in de vorm van een letter, die samen de woorden ‘Niet zien’ (55 kilometer) en ‘Zien’ (35 kilometer) vormden. Ongeveer 35 vrijwilligers waren bij het evenement betrokken. Pas sinds vorig jaar bestaat het Bartiméus Fonds in de vorm van een stichting. Honderd jaar lang was Bartiméus een verenging geweest, die overigens – ook als stichting – diverse vestigingen voor christelijke blindenzorg heeft.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.