De gemeente organiseert ter wille van de duurzaamheid weer een collectieve inkoopactie voor huiseigenaren. Die kunnen daardoor voordelig vloer- en spuwmuurisolatie en isolatieglas kopen. Begin juni ontvangen meer dan 12.000 huiseigenaren een brief met informatie over de actie. Afhankelijk van het bouwjaar van de woning ontvangt de eigenaar een aanbieding voor een of meerdere vormen van isolatie. Er wordt informatieavonden op de woensdagen 12 en 19 juni gehouden in het Noorddamcentrum (Bovenkerk).

De gemeente wil via die actie het isoleren van woningen een extra impuls geven. Het zorgt volgens haar voor een besparing op de energierekening en meer wooncomfort. Door in te kopen met een grote groep huiseigenaren worden de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstig en de prijzen scherp, zegt zij.

Veiling

De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling geworven. De leveranciers moeten aan strenge voorwaarden voldoen, zodat kwaliteit, service en garantie zijn gewaarborgd. De gemeente Amstelveen organiseert de actie in samenwerking met de organisatie ‘Winst uit je woning’.

Diverse soorten

Spouwmuurisolatie kan veel opleveren, zegt de gemeente, wegens de hoge besparing en de beperkte investering. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de woning en het gekozen isolatiemateriaal. Gemiddeld geldt volgens de gemeente dat voor de kopers de investering binnen 3 tot 4 jaar wordt terugverdiend (bron: Milieu Centraal). Ook vloerisolatie bespaart en het huis wordt comfortabeler. Daarbij geldt dat vloerisolatie voor de rest van de levensduur van de woning wordt aangebracht. De besparing is gemiddeld tussen de €100,- en €150,- per jaar.  Het plaatsen van HR++ glas in een hoekwoning kost gemiddeld tussen de €3.000 en €4.000. Het nieuwe HR++ glas gaat gemiddeld 25 jaar mee. Een hoekwoning bespaart gemiddeld €250 tot €350 per jaar, zegt de gemeente.

Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen zich van de infomeetings in het Noorddamcentrum af tot 15 juli inschrijven voor de actie op www.winstuitjewoning.nl. Nadat duidelijk is of de woning geschikt is voor woningisolatie bezoekt een onafhankelijk adviseur de woning. Na die controle weet de huiseigenaar of en op welke manier de energierekening verlaagd kan worden.

3 REACTIES

  1. Jammergenoeg lees ik dit nooit voor soc woningbouw. De bewoners willen daar ook wel lagere energierekeningen, terwijl de inkoop en masse daar ook nog veel makkelijker geregeld kan worden.
    Ondertussen mogen diezelfde bewoners met hun hogere energierekeningen wel mee betalen aan de subsidie voor anderen, die meer hebben. In de kroeg noemen ze dit: De duvel scheit toch altijd op de grote hoop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.