Connie Fransen van de Bibliotheek Amstelland, met onder meer een vestiging aan het Stadsplein, is genomineerd voor landelijke jeugdspecialist van 2019. Zij is lees- en mediaconsulent bij de bieb en nu een van de drie kanshebbers voor de titel NBD Biblion Jeugdspecialist. Op 26 juni, als de Nederlandse Kinderjury bekend maakt wat het leukste boek van het afgelopen jaar is, wordt ook bekend of Connie de titel wint.

Connie Fransen

Zij werkt in het team Educatie & Programmering en is daarin een mentor voor nieuwe collega’s. Fransen wordt al jaren bijzonder graag gezien door leerkrachten, directie en leerlingen op de scholen in de regio. Zij geeft de training Open Boek, waarbij ze haar deskundigheid op het gebied van leesplezier gebruikt om gemotiveerde leescoördinatoren op te leiden.

Schildersezel

Haar creativiteit zet ze in voor mooie werkvormen voor het onderwijs, maar ook thuis, achter haar schildersezel. NBD Biblion is een samenwerkingsverband van Nederlandse openbare bibliotheken, uitgevers en boekhandelaren. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de bibliotheek-, de uitgevers- en de boekhandelswereld.

Verbinden

De organisatie is een goede verbinder tussen kinderen en de collectie en programmering van de bibliotheek, zegt de bieb. ‘Leesplezier is een belangrijk instrument om de lees- en taalvaardigheid te vergroten en de jeugdspecialist weet uit ervaring dat er een boek is voor ieder kind en dat ieder kind plezier in lezen kan beleven. Vanuit die overtuiging is hij of zij in staat om op inventieve en inspirerende wijze kinderen boeken te laten ontdekken. Kennis van de collectie van de bibliotheek, basisscholen, van het aanbod van jeugdboeken en van de diverse doelgroepen, bijvoorbeeld moeilijk lezende kinderen, zijn daarbij vanzelfsprekend.’

De Bibliotheek ziet het oordeel van de vakjury op 26 juni met vertrouwen tegemoet. Wie Fransen aan het werk zien, kan het filmpje over de Bibliotheek op school bekijken. https://www.youtube.com/watch?time_continue=321&v=9l-IeleST5I

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.