Zonder er verder enige mededelingen over te willen doen, bevestigt de bloemenveiling in Aalsmeer wel dat er bij de coöperatie Royal FloraHolland is gestolen. Er is een geldbedrag ontvreemd en een vermoedelijke dader is gearresteerd door de politie. De veiling had na het ontdekken ervan aangifte gedaan.

Om hoeveel geld het gaat is onduidelijk. Behalve een strafrechtelijk onderzoek, loopt er op dit moment ook een intern onderzoek om vast te stellen hoe het allemaal gebeurd kan zijn. Volgens RFM moet ook nog worden uitgevogeld om welk bedrag het precies in totaal gaat. En of er mogelijk anderen dan de nu aangehouden verdachte bij zijn betrokken.

De veiling gaat ervan uit dat de twee lopende onderzoeken wel enige tijd zullen vergen en gedurende die looptijd verder geen mededelingen doen. Wel zegt zij dat er interne maatregelen zijn genomen om diefstal van gelden te voorkomen. Overigens is zij daartegen verzekerd.

CIO

Van der Linden

Ook bij Royal FloraHolland is door de directie André van der Linden (50) benoemd tot Chief Information Officer (CIO). Hij treedt per 17 juni in dienst en zal deel uitmaken van het Management Team. In zijn functie gaat hij voor de aansturing zorgen van het verder uitrollen van de IT-organisatie.

Volgens Royal FloraHolland is met zijn benoeming iemand binnen gehaald die daar ruime ervaring in heeft. Hij werkte 26 jaar lang bij de Rabobank, waaronder in de internationale organisatie. Zijn laatste rol was die van Head IT Infrastructure, Executive Vice President.

Trots

Hij zegt in Royal FloraHolland een mooi bedrijf te zien in een voor Nederland belangrijke handelssector. “Ik kijk ernaar uit samen met mijn team te bouwen aan de toekomst van een sterk, internationaal bedrijf waar Nederland en de sierteeltsector trots op mogen zijn.”

CEO Steven van Schilfgaarde is verheugd met de benoeming. “Wij zijn volop bezig met de verdere ontwikkeling van de digitale mondiale marktplaats voor onze klanten. Om hier succesvol in te zijn, werken we tegelijkertijd aan het digitaliseren van onze eigen bedrijfsvoering. Vanwege zijn rijke ervaring met het uitbouwen en verbeteren van IT ben ik ervan overtuigd dat onze nieuwe CIO hier veel in kan betekenen.”

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.