Op maandag 13 mei (20.00 uur) spreekt theoloog Janneke Stegeman in de Pelgrimskerk te Buitenveldert aan de Van Boshuizenstraat 560 over de vraag: Wat voor gemeenschap willen we zijn als Europeanen? Met de Europese verkiezingen voor de deur is volgens haar dat extra relevant.

Het aanwijzen van een gedeelde identiteit lijkt een goede oplossing: ‘dit is wat we allemaal delen’. EU-leiders spreken daarom graag van een ‘joods-christelijk Europa’.

Stegeman geeft hierover haar duidelijke mening, gezien van uit de Europese geschiedenis. Geïnteresseerden zijn welkom, de toegang is vrij. Kijk voor meer informatie op www.pelgrimskerk.nu.

Identiteit

Janneke Stegeman betoogt dat een gemeenschap niet een plek is waar iedereen hetzelfde is, maar waar mensen ruimte hebben om zichzelf te zijn. In een gemeenschap delen mensen niet identiteit, maar verantwoordelijkheid. Het nadeel van een gedeelde, opgelegde identiteit is dat er altijd mensen zijn die daar buiten vallen.

Dr. Janneke Stegeman is bijbelwetenschapper en publiek theoloog. Ze interesseert zich onder meer voor postkoloniale en onbetamelijke theologie. Recent verscheen van haar ‘Dit is mijn verhaal’, waarin achttien jonge christenen worden geïnterviewd met foto’s van Cigdem Yuksel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.