Omdat een feestdag voor examenkandidaten uit de hand dreigde te lopen, blijft heeft het Amstelveen College vandaag dicht. Via de social media is er de laatste dagen een sfeer ontstaan, die deed vermoeden dat er een rel zou ontstaan. Volgens rector Anke de Peuter waren de bedreigende signalen van dien aard dat zij serieus moesten worden genomen en daardoor de veiligheid van de leerlingen niet was te garanderen.

De school heeft dus uit angst voor relschoppers besloten de jaarlijkse feestdag niet door te laten gaan. Volgens de rector kwamen er overal dreigementen vandaan en was zelfs de oproep vuurwerk mee te nemen gelanceerd. De Peuter zegt dat niet alleen leerlingen maar ook vrees voor door buitenstaanders veroorzaakte rellen wensten tot het besluit hebben geleid.

Het was de bedoeling dat na de eerste twee lesuren de festiviteiten zouden beginnen, maar ook die uren gaan niet door. Pas vanmorgen werden de ouders en leerlingen ervan op de hoogte gesteld dat de school de hele dag dicht blijft. Men vreesde bij eerdere bekendmaking dat er ’s nachts rellen zouden losbreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.