Het Robin van Geerke kwartet speelt vrijdag 10 april in café Elsrijk, bij Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg 428. Dat gebeurt in het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde Jazz in de Buurt.  

Het kwartet wordt gevormd door de muzikanten Robin van Geerke (piano), Ferial Karamat Ali (contrabas), Joao Driessen (saxofoon, fluit, clarinet) en Yoran Vroom (drums).

Drie van hen (uitgezonderd Joao) komen uit de Surinaamse hoek van muzikanten en  zijn vaak betrokken bij Surinaamse theaterproducties als ‘Silence of  the unspoken word’.

Latijns

Er zitten in het spel van de vier veel Latijnse klanken en ritmes die, afhankelijk van het lead-instrument, hun eigen improvisaties kennen.

Robin van Geerke heeft veel gespeeld met o.a. Pablo Nahar in de band 4sure. Ferial Karamat Ali bespeelt vele instrumenten en heeft een waslijst van projecten, producties en composities ontwikkeld in veelal eigen beheer.

Joao Driessen: Jeugd in Londen in muzikaal NL gezin. Kwam 2004 in Amsterdam studeren. Bespeeld diverse instrumenten en is betrokken bij vele avantgardistische projecten. Joran Vroom speelt o.a. met Cory Henry; frank McComb en andere toppers.

https://www.youtube.com/watch?v=aas9NDzH_sY

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.