Dinsdag 16 april (19.00 uur)  is in ‘Onze Straat’ in de schouwburg te zien hoe negen levens zich ontwikkelen in twaalf jaar. Op zaterdag 20 april (19.00 uur) komt Introdans er heen met Leve Larbi, met drie choreografieën van de toonaangevende dansmaker Sidi Larbi Cherkaoui.

‘Onze straat’ gaat over een straat, ergens in een stad in Europa, zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. Gedurende de avond leert men, in drie grote scènes, negen bewoners uit één appartementencomplex kennen en ziet men hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen. En hoe om hen heen de straat verandert: mensen verhuizen, er ontstaan liefdes, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Niets blijft zoals het is, maar het leven gaat door. ‘Onze Straat’ is een nieuwe toneeltekst van Nathan Vecht (Kunsthart, Aquarium, in de ban van Broadway), gebaseerd op de Amerikaanse klassieker Our Town van Thornton Wilder. De voorstelling wordt vooraf gegaan door een zogenoemde salon, een inleiding.

Introdans

Die krijgt men ook voorafgaande aan de voorstelling van Introdans met de Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui, een van de meest toonaangevende hedendaagse choreografen ter wereld.

Hij werd onlangs nog door het gezaghebbende Duitse tijdschrift Tanz voor de derde keer uitgeroepen tot Choreograaf van het Jaar. In Loin creëert Cherkaoui tegen de achtergrond van een monumentale Marokkaanse muur een meditatieve sfeer, resulterend in een hallucinerende choreografie. Orbo Novo is geïnspireerd door de gevoelens van vrijheid, opsluiting, verbinding en eenzaamheid die New York bij de dansmaker opriep. Het werk is gezet op de fraaie muziek van Szymon Brzóska. De Nederlandse première van Pure is een lyrisch, virtuoos duet, vol bijzondere lifts, dat handelt over de thema’s zuiverheid en reiniging. In de choreografie beschildert de vrouw zichzelf met Japanse tekens, die door de man vervolgens telkens worden uitgewist.

Theateragenda

Op woensdag 10 april is het klassieke verhaal Casablanca te zien bij Schouwburg Amstelveen. Donderdag 11 april cabaretvoorstelling Voorlopig voor altijd van Vrijdag & Sandifort. Op vrijdag 12 april strijkt danslokaal Le Bal van Jakop Ahlbom Company neer in de schouwburg. Zaterdag 13 april kan men tijdens Woodstock the Story de 50e verjaardag van het legendarische festival vieren in de Grote Zaal. Op zaterdag 13 april cabaretduo Matroesjka. Zondag 14 april jeugdvoorstelling Op de piratenboot (3+) door Het Zandkasteel.

Maandag 15 april Dutch Masters van Introdans. Dit is tevens de afscheidsavond van directeur Dominique Deutz. Dinsdag 16 april Onze Straat van Het Nationale Theater. En op woensdag 17 april Micha Wertheim voor alle duidelijkheid in de Grote Zaal.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.