Donderdagavond 28 maart (18.00 uur) houdt de Vrijwilligerscentrale – tegenwoordig werkend onder de naam Amstelveenvoorelkaar –  in ANNA, de voormalige  Annakerk aan de Amsterdamseweg, een zogenoemde ‘Meet Up”. Dat is een bijeenkomst om vrijwilligers te winnen en te houden.

Rachel van de Pol vertelt daar over haar ‘Het Hedendaagse Heldenboek’, waarin zij beschreef hoe zij een jaar lang elke dag een goede daad verrichtte. Van de Pol vindt dat klaarstaan voor een ander ook de helper zelf verrijkt.

Organisaties

Het is de bedoeling dat men via een interactieve test en uitwisseling met anderen tijdens de Meet-Up ontdekt waar zijn talenten liggen om iemand te helpen. Tijdens een borrel kan men daarover in gesprek gaan met  vrijwilligersorganisaties uit Amstelveen. Want die kunnen helpers goed gebruiken.

Volgens de organisatoren is de Meet-Up zinvol voor mensen die via vrijwilligerswerk ‘nieuwe ervaringen’ willen opdoen en hun wereld vergroten.

Ook voor degenen die best vrijwilligerswerk zouden willen doen, maar zich afvragen hoe dat met een toch al druk bezet leven is te combineren. Het totale programma duurt tot 21.00 uur. De toegang is gratis.

www.amstelveenvoorelkaar.nl/meet-up

 

1 REACTIE

  1. Men zou hier ook nadrukkelijk scholen bij moeten betrekken ivm hun verplichte lessen burgerschap. Jongeren en scholieren vanaf een jaar of 16 kunnen ook boodschappen doen, meehelpen in een bejaardenhuis, tuintjes opknappen, enz. Deze groep wordt nog veel te weinig betrokken in het vrijwilligerswerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.