Voor alle basisschoolkinderen in regio Aalsmeer is het eigenlijk de kans meer te leren over het belang van de bij. Dutch Flower Group (DFG), familie van tientallen exporterende handelsbedrijven in bloemen en planten, roept vaders, moeders, juffen en meesters in Aalsmeer, Amstelveen en omstreken op de basisschool van hun kinderen aan te melden voor Praktijkles Red de Bij.

Eerder waren er praktijklessen op 25 scholen in het Westland. Op initiatief van DFG kwam deze samenwerking met Deborah Post van Honey Highway voor het geven van zo’n les op scholen tot stand. “Dutch Flower Group ondersteunt van harte deze praktijklessen, want bijen en hommels zijn misschien wel heel kleine beestjes, maar ze zijn superbelangrijk in onze land- en tuinbouw. Niet alleen voor bevruchting van onze gezonde groenten en fruit, maar ook voor de natuur in onze eigen omgeving,” aldus Marcel Zandvliet, Director Marketing & CSR van DFG.

Schiphol

Harry Brockhoff, CFO van Dutch Flower Group: “Wij ondersteunen dit van harte, omdat we het betrekken van basisschoolkinderen bij het zaaien van wilde bloemen belangrijk vinden. In samenwerking met Honey Highway zaaien wij, met steun van de VVE en Stichting Leefbaar Schiphol, meerjarige bloemen in twee bermen langs de N213 en N196 dit voorjaar. Dit onderhouden wij met de bedrijven op het terrein VBA Zuid (tegenover Royal FloraHolland). Hier ontstaat deze zomer een bloemenzee met een oppervlakte van maar liefst 26.000 m². De nectar en stuifmeel van deze streekeigen bloemen gaan voor een lange periode voedsel aan de bijen, hommels en vlinders leveren.”

Men kan zijn school aanmelden via info@honeyhighway.nl.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.